Måbra testar: Färdiga pastasåser



Länk: http://imageshack.us/f/214/pastasser.jpg/

Dag 50 - Vecka 8

Då går vi in i vecka 8. Förra veckan gick otroligt snabbt. Jag vet att jag säga så om typ varje vecka men tror de går snabbare och snabbare. Kanske är för att slutet kommer närmare? Jag vet inte riktigt vad det är men det kanske är som att det alltid går snabbare att komma hem än när man ska iväg? Det tycker iallafall jag.

Kan medge att jag tappat bort räkningen på antar kilo per vecka så får räkna på totalen istället eftersom jag vet vart jag startade och vad vågen säger nu. I såfall är det iallafall ner -13,1 kilo just nu med 3 veckor kvar. Såhär lite som jag väger nu kan jag inte minnas när jag vägde senaste och det känns mycket bra. Träningen 3 gånger i veckan ger dessutom bra resultat i form av att kroppsdelarna inte hänger och slänger efter den vikt som tappats. Hade varit en mardröm med värsta gäddhänget, magen eller lår för den delen. Men träning och massa vatten motverkar det på ett bra sätt.


Köttfärsomelett i ugnsform

Tänkte dela med mig att ett recept på ett jättegod maträtt. Jag testade den två gånger och det var superbra. Den fungerade utmärkt att ha i matlådan om det är någon som undrar det =)

Länken är från min personliga blogg: 
http://racinghibiscus.blogg.se/2010/december/kottfarsomelett-i-ugnsform.html


Dag 49

Idag är en såndär skittråkig och grå dag. Ska jag vara ärlig har jag gärna lust att skita i diet och hela skiten idag, bara köpa en chipspåse och moffa i mig typ. Men samtidigt har jag ett undermedvetet samvete som säger mig att det bara är 3 veckor kvar på dieten. Idag har jag klarat av 7 veckor. Jag är väldigt stolt över det. Även om jag hoppats på ett lite bättre resultat med tanke på vad jag offrar i så många veckor. Nu vet jag att jag inte endast ska räkna vikt just nu. Med tanke på att jag tränar så är det vanligt med plus minus noll i början då man tränar upp muskelmassan, efter ett tag stannar det av om man inte planerar att endast bygga muskler. Och summan är att jag fortfarande går ner i vikt. Denna vecka har jag dock ingen aning eftersom jag inte haft tid att ställa mig på vägen sedan i måndags så imorgon blir mycket intressant!

Tänkte visa en bild på gröten jag äter morgon och kväll. Dock ser den mer rinnig ut än vad den faktiskt är. Det är lite gryn i den faktiskt. Jag brukar variera mellan naturell dvs smak av äpple/kanel med att ha i extra kanel eller kardemumma. Kanske kan ta en bild på kvällens gröt med mer kanel i =)

Fläder



Länk: http://imageshack.us/f/338/flder.jpg/

Dag 48

God eftermiddag kanske jag ska säga. Och ja shame on me för att jag bloggar så jäkla dåligt. Har lite mer må bra artiklar att lägga upp så får sätta fart. Dessutom är det snart bara 3 veckor kvar vilket innebär att det börjar bli dags att kolla upp massa smaskiga recept att använda mig av när jag ska äta igen. Nee jag måste bli lite bättre på att blogga i denna blogg. Detta håller inte. Imorgon är det iallafall söndag sen är det måndag och det innebär vägning igen.

Har varit och gymmat idag igen. Kändes mycket bra. Roligt att man orkar öka på vikterna litegrann nu! Men längtar till baspasset på måndag. Det är roligt och så blir det fasen ett baspass på torsdagen också som jag inte hann med denna vecka. Visst jag gymmade ändå men passen är lite roligare =)

Dag 47

Jag har sagt det förut och jag säger det igen. HERREGUUD vad tiden flyger. Nästan 7 veckor avklarade nu och det har knappt varit jobbigt. Tappar inte så mycket som jag hoppats fortfarande även om jag tränar men det har ju en annan positiv effekt som jag märker av istället. Sover rysligt bra och är piggare i allmänhet och på bra humör såklart. Så länge det inte är något som tär på mitt tålamod såklart hahaha.

Nu ska jag iväg med mormor. Ha en trevlig fredag!

Dag 46

God kväll. Hann inte blogga imorse innan jag skulle iväg eftersom jag hade problem med internet. Så tiden gick till att ringa support och sen var det bara att åka. Men nu tänkte jag slänga in ett litet inlägg.

Egentligen har jag inte gjort mycket idag även om jag har gjort saker. Varit på möte, handlat lite och så tränat. Tog ett kort gympass. Fokuserade på kondition idag och sen lite styrka i armar, mage och rygg. Nu blire till att vila imorgon innan jag tänkt träna på lördag. Få se vad som händer efter det. Träningen belönades dock med 4 räkor. Guuud så gott det är!!

Stegräknare

Jag skulle vilja ha en stegräknare, en som fungerar för det gör inte den som jag fick låna av pappa. Jag förstår inte vad jag gör för fel. Jag ställde in den, satte den där den ska sitta och började gå från pappa och hem. Vad kan det vara mellan oss. 2-3 kilometer kanske? När jag kommer hem visar den att jag tagit 58 steg. Aldrig i livet! Så nej den verkar inte fungera så jäkla bra när man måste ha varmare kläder på sig.

Poängen med inlägget är iallafall det att det vore intressant men tanke på hur mycket jag gick igår när jag var och handlade med mamma, mammas karl och mormor. Gick och gick och gick lite till. Idag har jag och gått en jävla massa då jag träffade en kompis inne i stan. Vi hade tänkte shoppa men blev dåligt med det så Cubus bara hade xs på sina leggins. Men så är det väl om man får 3 för priset av 2 när de kostar 99 kr. Får försöka igen nästa vecka kanske. Men steg har jag gått och kalorier har jag nog bränt även om jag inte tränat dessa två dagar.


Dag 45

Herrejävlar vad dagarna går. Snart är jag halvvägs in i vecka 7 också. Vilket innebär att dagarna till upptrappningen minskar rejält. Jag längtar efter riktig mat nu. Jag kollar recept och grejer. Nästan listar mat som jag ska äta när jag är klar hahaha. Dock med måtta såklart. Kan ju inte klämma i mig allt på en gång. Upptrappning först och sedan små steg och träning. Sunda matvanor i veckorna speciellt och så går det såklart att synda EN dag på helgen om man skött sig men inte hela helgen. Absolut INTE!

Har fortfarande träningsvärk idag så vilar en dag till från träning. Inte för att det gör något. Jag har planerat att träna 3 pass i veckan och 4 om jag orkar eller har lust men 3 är gott och väl tillräckligt just nu. Är ju ingen elitidrottare direkt. Så blir ett baspass på dagen imorgon och så gymmar jag på lördag. Det är en god vana faktiskt att komma iväg och träna på lördagen också!

Dag 44

Igen förändring här. Kroppen släpper ifrån sig allt vatten sakta men säkert. Suger även upp lite fortfarande men kanske inte konstigt med tanke på att jag drack över 5 liter igår. Varför? Jo jag var ju som sagt på ett baspass på friskis. Det var helt lagom. Kändes roligare än gym men hade ju inte klarat ett medelpass i mitt tillstånd så det var helt ok. Per timme man tränar ska man ju också få i sig 1 liter vatten så då blir det ju 1 liter plus de andra 4 liter som jag brukar försöka få i mig. Det rensar ju kroppen på skit!

Har träningsvärk idag vilket jag tycker är skönt då jag inte fått det när jag gymmat även om jag pushat. Men efter passet igår så. Jag tror att pass är bättre än gym om man inte vill träna något specifikt som muskelgrupper eller kondition. Ett pass är en genomkörare av både och. I love it! Kommer aldrig slutat träna nu när jag är igång igen. Bra för kropp och hälsa samt att man sover jäkla bra när man tränat.

Lakrits - läckert & nyttigt

Jag älskar ju lakrits, speciellt saltlakrits och därför kändes detta repotage i Måbra extra intressant. Det finns fler än en variant på lakrits och det är kul läsning.



Länkar:
http://imageshack.us/f/707/lakrits1.jpg/
http://imageshack.us/f/824/lakrits2.jpg/

Dag 43 - Vecka 7

Ny vecka igen då. Bara jag eller rusar de fram? Efter denna vecka är det bara 3 kvar. Jag längtar faktiskt tills det tar slut nu även om jag är väldigt motiverad att köra hela vägen. Det är viktigt för mig så jag tänkte inte ge med mig för att jag vill ha riktig mat. Jag hinner äta riktig mat! Och jag har ätit mat i 24 år så nog ska jag klara mig 4 veckor till på diet. Får ju ändå inte vräka i mig mat när jag börjar igen så kommer vara rätt strikt iallafall i början.

Förresten så har jag gått ner ytterligare 1,5 kilo, det är säkerligen mera eftersom kroppen börjar släppa det vatten den sugit åt sig nu. Så om jag räknat rätt så är det totalt minus 11,5 kilo just nu på 6 veckor. Jag får väl säga att jag är nöjd även om jag trott att jag skulle tappa lite mer än vad jag har gjort. Det går inte att styra allt. Kan jag tappa iallafall 6 kilo på de 4 veckor som återstår så blir jag glad. Mer är förståss välkommet men det går iallafall.

Ca 30 minuter kvar till frukost nu.

Intressant länk

Måbra har på sin hemsida raddat upp olika råvaror som vi äter till frukost, lunch osv osv. Där har de mätt upp hur många kalorier en dl eller 1 msk av denna råvara har. Jag tyckte detta var väldigt intressant att jämföra.

http://mabra.com/hall-koll-pa-maten-med-var-kaloritabell/

Som om kroppen säger stopp

Denna helg känns det som om jag konstant varit småsugen på någonting. Det tycker jag är mycket märkligt med tanke på att jag inte äter något annorlunda nu är den tid som passerat. Kanske hör ihop med att jag är mer aktiv med träning och så att kroppen därför egentligen vill ha mer. Dessutom är jag konstant törstig. Vet inte vad jag drack igår med det är mer än 4 liter iallafall. Kan det vara så att när kroppen förbränner mer fett när jag tränar att den behöver mer vätska för att bli av med "slaggprodukterna"? Känner mig dessutom som en riktig svamp denna vecka då jag gått upp istället för ner sen i onsdags och det är inte helt normalt haha. Få se om läget kanske stabiliserat sig tills imorgon.

Kanske är detta ett sätt för min kropp att säga att det räcker nu? Men jag är inte nöjd så jag tänker köra tiden ut som jag har planerat. Även om jag känner att jag börjar bli mer och mer sugen på riktig mat. Jag saknar de olika smakerna i mat, olika konsistenser osv. Inte så sötsugen i form av godis och sånt men mat framför allt. Igår åt Osama en baguette med fyllning i bilen på väg från Arlanda och gud så gott det luktade!

Ser det inte gott ut? haha


Dag 42

Ännu en dag är påbörjad. Igår mådde jag riktigt risigt på kvällen. Ont i huvudet och typ febersymtom. Men det är ju sjukdomstider. Känner mig mycket bättre idag så var väl bara något tillfälligt. Har dock sovit ca 11 timmar inatt så var nog inte helt okej iallafall. Det har varit mycket på g de senaste veckorna. Känns som jag inte hunnit vila mellan allt.

Så idag kommer jag ta det lugnt.

Dålig på att blogga om helgerna

Jag är så dålig på att blogga när det är helg. Kan kanske bero på att jag haft mer att göra de senaste helgerna är vad jag hade förut. Känns som det konstant är full rulle. Det går inte att komma ifrån på något sätt. Samma idag. Imorgon blir det dock lite lugnare. Tror bara jag ska sega hela dagen faktiskt. Orkar inte göra så mycket mer om jag ska vara ärlig då det är saker bokade på både måndag och tisdag.

Har lite problem med kameran också. Därav dåligt med egna bilder också.

Dag 41

Ojoj dag 41. Det känns galet att hålla på med något så länge men det går bra. Det går jättebra faktiskt! Börjar väl sakna mat ganska mycket emellanåt men det är bara att bita ihop. Men nu är det bara 4 veckor kvar så jag får faan stå ut alltså. Sen ca 3 veckors upptrappning.

Gymmade imorse. Kändes mycket bra! Varannan dag is the shit!

Dag 40

Full rulle idag. Har inte hunnit blogga förrän nu.

Dock inget oförändrat förutom att jag börjar bli trött på den här äckelpäckel smaken i munnen som man får på denna diet. Brukar borsta tänderna 3 gånger om dagen när jag är hemma. När man är ute på vift är det inte alls lika lätt måste jag säga. Har precis ätit så då är det dags igen hahaha.

Det är för övrigt svampveckan. Fick tydlig indikation på den imorse. Poängen var att väga min katt för att hålla koll på henne efter kastreringen. Men jag har gått upp 2 hekto sedan i måndags. Med tanke på att jag gick ner 1 kilo mån till ons så borde jag gått ner mer men har istället gått upp. Ja alltså i vätska som samlas i kroppen precis innan den roligaste veckan för alla kvinnor. Hallelujah!

Bli en äggoist

Jag tycker att ägg är både gott och mättande. Det går även att använda på flera olika sätt. Själv fördrar jag typ omeletter, stekta ägg och äggröra. Visst går det att äta kokt ägg men är inte så förtjust i vitan så gör det väldigt sällan. Ofta om jag får dela dem och ha på mackan eller äta men typ kaviar på haha.

Måbra har gjort ett litet repotage om just ägg som jag tänkte dela med mig av. Trevlig läsning!



Länkar:
http://imageshack.us/f/802/gg1x.jpg/
http://imageshack.us/f/443/gg2ms.jpg/

Dag 39

Igår var jag rusligt seg och trött. Vet inte riktigt vad det beror på. Lite seg idag också men gäller att komma igång så brukar det lösa sig. Har tänkt ta mig en sväng till Friskis faktiskt MEN ta det lugnt. Kanske 30-40 minuter max. Det är jävligt lätt att bli besatt av å träna när man kommer igång med det. Men måste tänka på vad jag får i mig samt att jag inte tränat sen i våras. Dock verkar det ha gett resultat och fått igång förbränningen i kroppen på ett helt annat sätt. Så kommer jag iväg på 3 lugna pass i veckan så är det lugnt.

Mycket som gjorde att det kanske blev för mycket sist kan vara att vi gick ner, tränade 1,5 timme och gick hem. Det är en liten bit att gå och tar kanske 20 min.

Mental styrka

Att vara sugen på något att jag bara vill ta något och proppa i mig har jag inte varit på över 4 veckor så varför är jag det idag? Nästan så jag går och river i skafferierna men samtidigt konstaterar att det är ingen idé för då förstör jag allt. Man får ju absolut inte fuska en gnutta. Lite lite protein fungerar och lite gurka men that´s it. Fuskar man hamnar man i ruta ett igen. Alltså de dagarna när kroppen blir helt slut och den har börjat försöka bränna kolhydrater igen vilket det inte finns några direkt att förbränna så kan gissa att man inte mår så bra då.

Men faktiskt. För att göra detta måste man vara mentalt stark annars pallar man inte. Då kommer man kanske några dagar innan det blir jobbigt och då slutar man för att det inte känns värt det. Nu ska alla veta att de första dagarna är tuffa, väldigt tuffa att hålla sig ifrån gamla vanor. När de väl är brutna och man kommer längre och längre ifrån dem så infinner sig en känsla av frihet.

Det är precis så jag känner. Varje dag, vecka jag klarar och går ifrån mina gamla vanor destom lättare känns mitt sinne. Med varje kilo jag förlorar blir allt annat mycket lättare också. Framförallt ökar självförtroendet något enormt. Jag vill emellanåt klappa mig själv på axeln och säga något i stil med: "faan vad du är duktig och faan vad du är stark som klarar av detta". Det är inte alla som gör!


Helt kär i denna klänning

Slösurfade lite på Nelly.com och hittade denna fina klänning. Vet inte varför jag bara fastnade för den. Åååh den var alltför dyr också. Vet inte om jag vill lägga över 3000 på en klänning? Vore det fel av mig att bära den till min styvpappas bröllop i januari? (om den finns kvar dvs) Och ja min styvpappa är som min andra pappa då jag växt upp med honom från det att jag var ca 2 år tills jag var 19 år då han och mamma skilde sig.


Dag 38

Jag förstår mig inte alls på hur kroppen fungerar. Kan tycka att jag borde känna min egen efter ca 25 år men det verkar inte alls så. Kroppen verkar ha kommit in i någon sorta andra andning efter att jag tränat 3 gånger. Mena jag har haft veckor där jag inte fattat varför jag gått ner så lite när jag ändå varit aktiv nu denna vecka har det gått 2 dagar (vägde mig i måndags och så imorse, talar om varför snart). Och på dessa två dagar har jag tappat 900 gram alltså nästan 1 kilo. Försöker fundera ut vad jag gjort men skulle inte vilja säga att jag rört massa på mig då jag var helt slut i måndags och igår var jag också seg i kroppen men mamma och jag shoppade ju bara lite, var till bilprovningen och så ut till landet där vi mest snackade skit.

Juste jag hade en liten incident imorse varpå anledningen att jag ville väga mig igen. Kort och gott så tror jag att jag svimmade. Gick ur sängen för att sätta igång datorn och känner hur det svartnar för ögonen och jag tar tag i väggen vid fönstret. När jag vaknar till ligger jag på rygg i soffan. Ingen aning om hur jag hamnade där men jag har en skrapsår på benet och så hade jag tydligen vält kontorsstolen. Nu ska ni inte bli oroliga, fenomenet om att det en kort stund kan svartna för ögonen när man reser sig upp snabbt är inte ovanligt. Det har hänt mig på morgonen förr då jag skyndar mig till toa men det försvinner snabbt. Trolig kombo av att det är så länge sedan kroppen fick näring, igår tror jag att jag drack för lite vatten och det visar sig direkt samt att man kissat ur all vätska man fått i sig dagen innan på morgonen. Jag brukar nämligen få gå upp vid 5-6 tiden på morgonen och ja då sitter jag på toa så länge att jag nästan börjar överväga att sova där inne de sista timmarna men ja så full är blåsan. Men hellre det än att gå massor av gånger som man fick första veckorna innan blåsan töjt ut sig.

Jaja jag mår bra iallafall. Det är ingen fara så mamma du behöver inte oroa dig om du läser detta!

Nya jacka

Juste kollade ju på en ny vinterjacka då min egentligen sjöng på sista versen förra året och iår är den för stor. Det ser inte klokt ut. Tvingar mig just nu att ha den ändå i brist på annat. Men men. Nu blir det en ny som jag hittat på Intersport för 990 kr. Dyrt men ändå inte för dyrt, den är dessutom nedsatt. Roliga när jag provade den var att jag kunde ha storlek 40 utan problem. Kanske ska testa en 38 innan jag köper den?


Dag 37

Jag har varit dum.

Tänker på träningen i söndags då jag körde på bara för att det kändes bra. Jag borde ha förstått själv att jag skulle ta det lite lugnt med tanke på kaloriintaget men icke. Jag är fortfarande trött i kroppen efter det hela. Tror även jag kört på mitt knä för mycket som jag har lite ont i. Så det blir nog att vila tills på torsdag och köra ett lugnt pass då. Kan inget annat göra liksom. Ingen idé att gymma om jag ändå inte orkar efter. Så jag måste ta det lite lugnare. Annars är det fortfarande inget problem.

Just glömde skriva igår angående vikten just nu. -10,5 kilo på 5 veckor är väl inte illa pinkat iallafall. 5 veckor kvar så kan jag få 10 på dem också blir jag glad.

Ha en bra dag!

Måbra testar: Nötter

Nötter är gott och nyttigare än godis men man ska inte överäta (som med allt annat). Måbra har testat vilka nötter som är "bra" och vilka som är "sämre". En del nötter är som sagt fetare än andra och man bör passa sig lite. Personligen älskar jag Macadamiannötterna som många andra men de är tyvärr fetast av alla nötter.


Länk: http://imageshack.us/f/210/ntter.jpg/

Dag 36 - Vecka 6

Sådär då går vi in i vecka 6 på dieten. Det känns fortfarande bra i kroppen. Har inte alls sådan värk som jag trodde jag skulle ha även om jag är lite lite trött. Kan höra ihop med skitvädret också. På något sätt får det mig alltid på dåligt humör. Har ännu inte ätit frukost. Det är inte riktigt dags än men snart. Så är lite lite hungrig men det är inte så farligt när jag dricker vatten istället.

Jag har vägt mig nu på morgonen iallafall som en vanesak. Tror träningen ger resultat iallafall ang. förbränningen. Hade nästan inte tappat någonting till i torsdags sen på 3 dagar tappade jag det dubbla. Men jag gymmade också torsdag, fredag och söndag. Tror det blir bra om jag gymmar varannan dag så kroppen hinner vila emellan. Men jag väntar med resultatet tills jag väger mig ikväll. Måste börja tänka kvällsvikt också =)

En och en halv timme

En och en halv timme spenderade jag på gymmet idag. Det var inte alls planerat. Det gick av bara farten faktiskt. Så jäklar vad jag tränat nu alltså. Först brände jag 270 kalorier på crosstrainern och sedan blev det styrka på alla muskelgrupper. Kan gissa att jag kommer ha lagom ont imorgon. Men då är det ändå en lugn dag, kan inte träna alla dagar! Så bränner inte kroppen fett efter idag så blir jag förbannad! haha

Så från och med nu är crasstrainern min bästa vän hahaha.


Dag 35

YEEEESS... Då passerar vi halvvägs på dieten. Det går fina fisken fortfarande. Jag tar en dag i taget, en vecka i taget och ja som sagt det rullar på hela tiden. Känns som om tiden går ännu snabbare när jag har mycket att göra. Inte så konstigt kanske.

Jag kanske inte gått ner lika mycket som jag hoppats eller ja jag vet inte riktigt förrän imorgon men som det såg ut i mitten av veckan så går denna vecka trögt men träningen kanske hjälper till lite under sista halvan av dieten. Så jag har bestämt mig för 10 veckor totalt med 3 veckors upptrappning så får jag se vart jag ligger. Jag vill i vilket fall som helst stabilisera upp läget ordentligt innan jul. I värsta fall får jag väl köra kanske 2 veckor efter nyår om jag inte är helt nöjd =)

Något positivt är iallafall att jag hittade min nya vinterjacka igår. Min som jag haft sjöng på sista versen förra vintern men iår är den garanterat jättemycket för stor. Nya jackan är i storlek 40.. WTF liksom =D

Brysselkål



Länk: http://imageshack.us/f/255/brysselkl.jpg/

Dag 34

Gymmade igår igen. Det gick bra och var underbart skönt. Har träningsvärk idag men det gör inget. Det är ju lördag och då får man slappa iallafall. Annars går det framåt. Inget att anmärka på förutom att jag börjar få lite problem med kläderna. Hade ett par gamla jeans på mig igår och ja de börja bli ganska stora i midjan så blir skärp om jag ska använda dem. Dessutom är den blus jag fick ha på mig en aning stor nu men bättre lite stor än för tight. Det är dock en bit kvar fortfarande. Imorgon är det halvvägs! Oj vad veckorna rusar!


Ska passa på och kolla lite på en vinterjacka senare idag. Kommer behöva en snart. Just nu får jag gå i min gamla som är ganska stor. Ser inte roligt ut alls men vad gör man? haha

Dag 33

Dagarna rullar på. Denna vecka verkar vara en svacka ännu en gång och har inte förlorat mycket hittills. Jag förstår mig inte på hur kroppen fungerar ibland. Det är som om de veckor jag rör på mig massor förlorar jag mindre än de veckor som jag sitter hemma på mitt arsel dagarna i ända.

Är inte det konstigt? Om jag nu får i mig ca 450 kalorier på en dag och ja jag brände nog 300 av det på gymmet igår. Borde man inte gå ner i vikt då? I vilket fall som helst med ett sånt litet kaloriintag borde man tappa mera. Kan ju inte ha ännu en lägga på mig vatten vecka om jag hade det för ca 2 veckor sedan? Eller jag enligt månadscykeln så är det ju denna vecka.

Jag förstår ingenting. Ser inte ut som att jag kommer kunna nå det mål jag satte upp när jag började eftersom jag då var optimistisk med viktnedgången och räknade på att jag skulle gå ner mindre än vad man brukar. Nu har jag haft två bedrövliga veckor. Dock har jag tappat 6 cm i midjan och 3 runt låren så borde inte hänga upp mig helt på vikt. Kanske byggs lite mer muskler i början när man rör på sig. Min rådgivare hade inte mycket svar heller och sa bara att så är det ibland. Hmm blir till att jobba hårdare. Ett baspass idag efter jobbintervjun kanske?

Måbra testar: Vegosnabbisar

Inte för att jag är vegetarian själv men jag känner de som är. Personligen har jag inget emot att då anpassa mig lite till mer vegetarisk kost om det går. Många av rätterna är ju inte äckliga bara för det, smaken är kanske lite annorluna men med lite kryddor så. Måbra har iallafall testat olika vegomat.


Länk: http://imageshack.us/f/713/veggo.jpg/

Första gympasset avklarat

ÅÅÅÅH vad det är härligt att träna!!! Jag har saknat det och såååå jag älskar det. Kommer bli att fortsätta såhär då jag fixat autogiro som gäller minst 1 år. Så jäklar vad här ska tränas så ofta som jag orkar. Kändes skönt att grundkonditionen vad där iallafall. Så slipper man börja helt från noll. Det är jobbigt kan jag säga.

På något sätt var det dessutom sjukt avslappnande, känner mig som en ny människa!


Dag 32

God morgon.

Idag kör jag en timme tidigare på allt. Dvs mat 9, 14 och 19 pga att jag var tvungen att ta mig upp tidigare och iväg. Annars hade det nog varit som vanligt. Men det är inga stärre problem iallafall eftersom jag går och lägger mig ganska tidigt om kvällarna!

Så nu ska jag iväg med mormors bil sen gymmet med en vän. Längtar!!! =D
Berättar hur det gick senare!

Nypon



Länk: http://imageshack.us/f/511/nypon.jpg/

Dag 31

Tiden går fort när man har roligt? eller hahaha.

Snarare att tiden går fort när man har saker att sysselsätta sig med. Just denna vecka verkar jag ha något att roa mig med varje dag så att dagarna rullar förbi lite snabbare. Dock är det så kallt ute att det inte är så skönt att gå ut på promenad direkt. Men ska fixa gymkort idag så det kommer att lösa sig. Jag känner verkligen för att komma iväg och träna på gym. Saknar att använda olika redskap för att trimma hela kroppen. Jag är väldigt motiverad så nu kör vi. Så får försöka passa in ett träningspass imorgon innan jag ska iväg med mormors bil och kolla på saker och ting innan besiktningen på torsdag.

Snart är det frukostdags också och imorgon måste jag fixa med mat =)

Gör dina egna energybars

På tal om träning hittade jag recept på hur man kan göra sina egna istället för att köpa energybars som man kan ha med sig till träningen. Jag tycker det är bra eftersom man slipper alla tillsatsämnen i de man köper samt att man kan göra dem precis som man vill. Vissa ingredienser går ju att byta ut. Dessutom blir det billigare i längden!



Länkar:
http://imageshack.us/f/850/energybars1.jpg/
http://imageshack.us/f/52/energybars2.jpg/

Dag 30

Goddagens!

Ny dag, nya möjligheter. Måste ta mig ner på stan och fixa träningskort nu. Förstår inte att det ska behöva ta sådan tid innan jag tar tag i det. Igår hade jag dock en lite svacka. Hade ingen lust att göra någonting, så är det ibland när man är arbetslös.

En nyhet att berätta. Sedan räkorna i lördags har mina hungerskänslor typ försvunnit helt. Förr kunde jag ofta vara lite hungrig på eftermiddagen, som om shaken inte gett det jag behöver och såklart 5e timmen innan matdags. Men hungerskänslorna påverkade inte så mycket. Men är inte trött och seg på det sättet i kroppen utan den är ganska pigg.

Lukt och smak

Som jag skrev om igår blir både smak och luktsinnet mycket starkare under denna diet. Jag upplevde det förra gången också. Idag när jag var med mamma på Willys och handlade stod vi på parkeringen och packade in varorna. Då kände jag lukten av munkar, det pga att det är marknad på Vaksalatorg idag och imorgon. Det är en bit ner dit. Från Willys tar det kanske 20 min att gå beroende på hur snabbt man går. Vinden låg troligtvis på åt rätt håll också. Måste ha luktar ganska mycket då mamma också kände.

Men annars så ja, allt luktar mer, man blir mer medveten av olika dofter utan att man ens tänker på det först. Både positivt och negativt såklart då saker som inte alls luktar gott luktar ännu värre. Min katts kattmat på burk tex. det är inte roligt så jag har nu fått köpa mat i portionspåsar istället men det går bra.

Ang. smak så ja. Smakade ju en liten liten bit av rökt renkött för 2 veckor sedan på marknaden. Det fanns sååå många smaker i det, man blir verkligen finsmakare haha. Samma med räkorna i lördags. Jag riktigt njöt av alla smakerna. Negativ sak är väl att antalet shakes jag gillar är 1 av 7, det är vanilj. Den är heller inte alltid god men jag kan inte bara äta gröten som är neutral och som får lite mer smak om man har lite kanel på.


Dag 29 - Vecka 5

Då påbörjar vi vecka 5 och jag ska göra det som jag glömde förra veckan. Jag har nu vägt mig på morgonen och kommer sen väga mig ikväll för att ändra till kvällsvägning istället. Kan väl avslöja att jag nu totalt gått ner 8,8 kilo på 4 veckor. Så nu känns det bra igen. Det går enligt plan men i genomsnitt 2 kilo per vecka.

Nu har jag dessutom tänkt börja gymma i veckan så detta kommer bli kanon. Lika bra att börja i tid så man kan trappa upp träningen med att jag trappar upp matmässigt sen. Dessutom är det enklare att köra för fullt om man redan kommit igång.

Kan säga att jag börjar få problem med att BHn inte sitter som den ska och att trosorna börjar bli stora! Vilket är mycket trevligt på ett sätt. Kommer få överleva med häng ett tag också hahaha.

Glömde nämna

Jag åt faktiskt räkor igår. När jag körde denna kur förra gången så hade min rådgivare skrivit ner att man kunde äta 4-5 små räkor utan att fettförbränningen påverkas. Så igår för att fira att jag gjort detta i 4 veckor så åt jag 4 räkor. Det var såååå gott. Ni ska bara veta!! Heeelt underbart var det att ha något ordentligt att tugga på och som smakade massor. Tror smaklökarna blir mer känsliga, precis som luktsinnet (talar mer om detta imorgon).

Enligt min rådgivare jag har nu kan man som sagt äta gurka. Vet dock inte hur mycket men antar att man inte kan vräka i sig bara för det. Jag har tagit en 1,5 cm tjock skiva och Loka naturell som "lördagsgodis" andra helger och jag har inte känt av något.

Detta är inget jag äter varje dag ska påpekas! Eftersom jag köpte några räkor i lösvikt så spar jag de andra till om 2 veckor kanske och gurka unnar jag mig på lördagen =)



Dag 28

Blir inte mycket uppdateringar nu under helgen då jag har massa annat för mig. Men den har varit bra. Det är nu 4 avklarade veckor, 6 veckor kvar ca. Men det rullar på, tiden går ganska fort. Framförallt går helgerna sjukt fort men det är väl för att jag då gör annat, umgås med annat folk. Men motivationen är fortfarande på topp!

Dag 27

Snart har 4 veckor gått. Det går bra och känns bra. Försökte dricka lite mer vatten igår då det troligtvis är anledningen till "svimningskänslorna" även om de är okej. Snart halvvägs... en halv vecka eller en vecka kvar till halvvägs. Det bestämmer vågen. 9-10 veckor var planen även om jag hoppades på att det skulle gå snabbare. Jag måste få in i huve att normal BMI-vikt är tillräckligt och då är det kanske 10 kg till.

Det gick för övrigt över förväntan igår. Klarade inte av att vara närvarande i köket hela tiden men jag kom och gick. Känns bra att jag inte är helt begränsad men jag hatar kommentarer om att "du måste ju leva också". Det gör jag 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan, 12 månader om året och har gjort i 24 år och 5,5 månader. Innebär dock inte att jag har ett konstant behov av att umgås med samma människor dagarna i ända =)

Har tänkt fixa träningskort så jag kan komma iväg om dagarna. Det kanske hjälper =)

Måbra testar: Snacks

Med tanke på mitt dilemma tidigare angående mat och snacks så tänkte jag lägga in en skannad bild från Måbra tidningen där det testar snacks... Tidningen är från någon gång detta år vet ej nummer.


Länk om du inte kan läsa: http://imageshack.us/f/51/snacks.jpg/

Dagens utmaning

Min kompis som bor hos mig tillfälligt kommer med 2 andra vänner laga och äta tacos här ikväll. Jag tänkte inte så mycket på det när allt blev bestämt men nu såhär nån timme innan så vet jag inte vad jag känner. Jag får en känsla av att det är jobbigt och lite påfrestande, mentalt. Mena det är okej när hon lagar mat och äter mat bredvid mig, det är okej när folk som kommer hit har med sig snacks och äter till en film eller vad vi gör.

Det är troligtvis anledningen till att jag inte funderat över det så mycket. Men nu när de ska vara här, i mitt hem och laga mat som de sedan ska ha trevligt och äta. Missförstå mig rätt, det är inte så att jag inte unnar dem det men jag vill inte sitta med vid bordet när alla äter. Det känns lite jobbigt då jag personligen hellre äter mat än snacks men även att det är en väldigt social grej. Då är det jobbigt att behöva välja att sitta framför tvn under tiden. Blir det något får jag väl säga som det är, tror inte att det ska vara något problem.

Kanske är extra jobbigt eftersom jag älskar tacos??


Dag 26

Ett nytt fenomen har uppstått. Tre gånger denna morgon när jag gick ur sängen för att gå på toa och gå ut i köket så fick jag hålla i mig då det svartnade framför ögonen några sekunder. Inget läskigt eller så egentligen men det finns där när jag ställer mig för fort upp och går. Antagligen en kombo av att jag inte dricker så mycket efter kl 10 på kvällen, då jag å andra sidan fått i mig det vatten jag behöver under en dag, men det är också innan jag ätit frukosten. Det är ju ändå några timmar mellan middagsmålet och frukosten. Det är 14 timmar för att vara exakt, på dessa timmar går jag mest på toa under natten och tömmer den vätska jag fått i mig.

Anledningen till att jag typs springer upp ur sängen är att jag tycker det är kallt. Kanske får börja med att sätta mig upp en stund först innan jag rusar upp haha.


Temadagar för mat

Som jag talade om tidigare har vi i Sverige en hel del temadagar som handlar om att äta olika sorters mat. Jag blev ganska nyfiken på hur många och när dessa dagar är på året. Så jag tänkte rada upp dem för att få en bättre bild av dem. (lånat från: http://temadagar.se/kalender-2011/). Jag är självklart medveten om att det inte är vanligt att man firar alla dessa. Inte vad jag vet iallafall.

Kommentarer?

2011-01-01* Internationella pizzadagen
2011-01-29* Veganpizza-dagen
2011-02-01* Vegetariska dagen
2011-02-05 Nutelladagen
2011-02-14* Alla hjärtans dag
2011-02-25* Grapefruktens dag
2011-03-08 Fettisdagen
2011-03-08 Internationella pannkaksdagen
2011-03-25* Våffeldagen
2011-04-09 Surdegsdagen
2011-04-12* Lakritsdagen
2011-04-22 Långfredagen
2011-04-23 Påskafton
2011-04-24 Påskdagen
2011-05-06* Morotens dag
2011-05-11* Negerbollens dag
2011-05-27* Ostens dag
2011-05-27* Muffinsdagen
2011-06-01* Mjölkens dag
2011-06-06* Fruktens dag
2011-06-06* Färskpotatisens Dag
2011-06-06* Sillens dag
2011-06-18* Internationella picknickdagen
2011-06-24 Midsommarafton
2011-06-25 Midsommardagen
2011-08-05 International Beer day
2011-08-08* Kräftpremiären
2011-08-18 Surströmmingspremiär
2011-08-23* Köttbullens dag
2011-09-04 Svampens dag
2011-09-11* Kebabens dag
2011-09-25 Äpplets dag
2011-10-01* Vegetariska världsdagen
2011-10-02 Gräddtårtans dag
2011-10-04* Kanelbullens dag
2011-10-14 Äggets dag
2011-10-14* Räkmackans dag
2011-10-15* Fetaostens dag
2011-10-20 Måltidens dag
2011-10-20 Knäckebrödets dag
2011-10-21* Grynkorvens dag
2011-10-26* Potatisens dag
2011-11-04 Lutfiskens dag
2011-11-05 Alla helgons dag
2011-11-07* Kladdkakans dag
2011-11-10* Mårtensafton
2011-11-11* Chokladens dag
2011-11-14* Ostkakans dag
2011-11-30* Kåldolmens dag
2011-12-03* Drink A Beer Day
2011-12-09* Pepparkakans dag
2011-12-18* Kakans dag
2011-12-24* Julafton
2011-12-25* Juldagen
2011-12-26* Annandag jul
2011-12-29* Paltdagen
2011-12-31* Nyårsafton

De med * är de som "firas" på samma datum varje år.


Dag 25

Idag är jag sjukt seg. Har inte sovit någe vidare faktiskt. Lite trött i kroppen efter gårdagens långa promenad är jag också. Tror inte att saken blir bättre av att det är dåligt väder ute och det blåser! Inge roligt alls. Läste även rapporter om att första snön inte är långt från att falla. Deprimerande!

Få se om jag kommer ut på en promenad senare. Nu tror jag att jag tänkt slänga mig i soffan framför tvn och se någon film.

Promenad

Idag som alla andra dagar då det är skapligt väder innebär promenad. Jag och en kompis tog en långpromenad på säkert 1,5 timme. Det märktes inte ens men är väl så när man pratar samtidigt som man går. Har dock lite ont i benen nu, typ träningsvärk så det tog ut sin rätt.

Nu börjar det dessutom bli ganska kallt så får nog fixa träningskort. Skönare att träna inomhus och lite blandat än å gå i kylan. Undrar för övrigt hur jag ska klara vintern när jag fryser redan? De kommer jag vara ca 15 kilo lättare än vad jag är nu.


Dag 24

Det känns som om dagarna går lite snabbare nu. Det händer hela tiden något så tiden flyger fram. Har som sagt bestämt mig för att börja träna, gjorde det förra gången och det fungerade väldigt bra. Kanske inte ett medelpass eller så men bas och gym fungerar bra. Tror dock att jag börjar med gym några gånger i veckan eller så hänger jag där varje dag i brist på annat haha. Börjar tröttna lite på promenader. Visst är promenader bra men anser att man inte tränar alla muskelgrupper då.

Annars så håller jag på och går igenom gamla Måbra tidningar efter intressanta saker att lägga upp i bloggen. Jag har dessutom hittat några bra recept som jag tycker låter goda och helt okej som jag tänkt lägga upp också.

Satt även igår och kollade in olika temadagar i Sverige som involverar att äta något. Kommer redovisa det senare idag om jag hinner =)

Kanelbullens dag

Idag är det tydligen kanelbullens dag. Verkar som att man fixar en dag för allt ätbart och gör det okej att äta för alla. Känns som att vart jag än läser idag så ska alla äta bulle/bullar eller så ska det bakas om de inte redan har bakat dem.

Här blir det ingen kanelbulle såklart. Får spara en tills dieten är klar ;) haha. Ärligt talat så klarar jag mig då jag inte är mycket för fikabröd iallafall. Tar hellre riktig mat, god mat eller en god macka tex.

Men trevlig kanelbullens dag för alla er som tänker äta en =)


Dag 23

God förmiddag allihop.

Repar mig fortfarande efter gårdagens besvikelse. Jag hade även så mycket för mig att jag glömde väga mig på kvällen så tar det ikväll istället eller nått sånt. Det kan vara möjligt att morgonvikten inte ändrar sig lika snabbt som "normal" vikten på kvällarna eller något sånt.

Känner dock skillnad. Ett par byxor som jag köpte i en storlek mindre än jag skulle ha haft ser för stora ut och sitter inge bra nu så få se om de går att sy in lite runt låren. Speciellt på insidan av låren ser de ut som katastrof. Kul samtidigt som det inte är kul att ha ett par byxor mindre haha.

Lösningen på mitt problem?

Jag har väldigt mycket energi och känner mig pigg hela dagarna. Den enda gång jag är trött och seg är på kvällen eller på eftermiddagen igår eftersom vi var ute och aktiva hela dagen och det är man väl i vilket fall som helst. Tror iallafall att lösningen på mitt problem kan vara att gå och gymma eller gå på pass på typ friskis. Det gjorde jag förra gången innan jag fick problem med mitt knä. Så ja jag tänker börja träna. Så tänkte dra ner till friskis senare eller i veckan iallafall och fixa kort.


Dag 22 - Vecka 4

God morgon.

Idag går jag in i vecka 4. Känns skönt att kunna räkna veckorna även om det bara gått 3 stycken. Men som det ser ut är jag inte halvvägs än. Jag är lite konfunderad idag och förstår inte vad jag gör fel. Ställde mig på vågen för ett tag sen bara för att kunna jämföra med förra veckan och att jag sedan ska ställa mig på vågen ikväll istället för att gå efter den vikten. Grejen är den att jag bara gått ner 1,1 kilo på en vecka och det oroar mig. Eller rättare sagt, det gör att jag undrar vad jag gör för fel. Hade faktiskt räknat med åtminstone 2 kilo per vecka.

Jag vet att jag kanske inte borde låta det påverka mig men det gör det faktiskt. Jag försöker här, går promenader varje dag i minst 1 timme och igår gjorde jag inget annat än å rörde på mig hela dagen. Jag tycker inte att detta skulle bygga så mycket muskelmassa istället för att bränna fett. Det borde ju bränna fett som tusan med tanke på att jag får i mig så lite och ja vad bränner man under en promenad 150-200 kalorier kanske?

Hoppas inte att det fortsätter på detta sätt då kommer jag inte vara klar med den målvikt som jag vill ha till lucia. Jag vill kunna unna mig en lussebulle till fika då! Men det kanske går även om man är på sista veckan med upptrappning? Aja är ju inte där än så får helt enkelt se vad som händer men denna dag böjade inte bra för mig.

Dagen kan sammanfattas på 1 sätt

Jag har gått, gått, gått och så gått lite till. Marknad och sedan handlat lite. Så har man inte bränt kalorier så det står härliga till idag så vet jag inte vad! Trött är jag iallafall. Blir soffläge resten av kvällen!


Dag 21

God morgon.

Söndag igen då. Jisses vad dagarna rullar på trots att man inte har något jobb att gå till. Idag som alla andra dagar har jag inte mycket att rapportera då allt flyter på bra. Igår drack jag en naturell loka samt åt en 1,5 cm tjock gurkskiva. Det var mitt lördagsgodis till filmmyset. Gurka är tydligen inget problem att äta då den mest innehåller vatten =) men vill inte äta alltför mycket iallafall så räckte med lite. Det var gott!


Tvingar mig själv

Tvingar just nu i min te. Jag tycker inte så jättemycket om te faktiskt men det är bättre än ingenting. Nu ska jag förklara läget. Eftersom jag inte tycker om kaffe får det bli te pga att koffeinet sätter igång förbränningen i kroppen. Det är alltså den effekten jag vill åt. I vanliga fall kan jag dricka te om jag fikar eller om det är på vintern men då vill jag gärna ha mjölk och lite honung i. Men det är ju AJABAJA under Cambridge! Så får tvinga i mig en halv mugg utan.

Måbra testar: Hamburgare

Måste säga att det faktiskt är godare att göra egna hamburgare hemma än att köpa på MAX eller McDonalds och då är det kanske bra att veta vilka man borde välja om man inte tycker att man vill göra dem från grunden.

Måbra testar just hamburgare i nr 8 från 2011.


Länk: http://imageshack.us/f/189/mbranr82011hamburgartes.jpg/

Dag 20

Hallå...

Idag är en bra dag, jag känner det! Solen skiner och jag känner för en skön långpromenad. Ska även iväg och fixa mer mat, gröten var slut hos min rådgivare när jag var där. Jag klarar mig inte utan gröten haha. Så blir det en sväng till pappa tror jag. Promenad dit är nog lagom.

Annars har jag tänkt gå igenom massa gamla Måbra tidningar och se vad jag kan hitta. Om inte annat så har jag ju påbörjat ett litet projekt tills jag börjar äta på riktigt igen. Jag håller på att fylla en pärm med diverse goda och nyttiga recept jag kan hitta. Även lite finare mat då man faktiskt kan synda lite på helgerna =)

Måste säga något positivt med denna diet också. Har sovit skitdåligt hela sommaren, oroligt och osammanhängande. Sen jag började på dieten så sover jag bättre på nätterna, lite längre kanske också men det är inget som gör något då jag ändå går hemma om dagarna som det är just nu. Vaknar kanske 2 gånger under natten då jag måste gå på toa.