Perspektiv

Jag har som sagt stått och nojjat mig för att jag inte går ner så mycket i vikt som jag hoppades så har suttit och fått lite nytt perspektiv på det hela. Jag skrev ju ner alla vikter och allting i min kalender sist jag testade på Cambridge. Jag har suttit och räknat på siffror och då gick jag till konsulten för vägning varannan onsdag då han fanns på plats.

Såhär såg det lite ut då. Först tappade jag 5,2 kg, sen 4 kg så det normala för mig är nog ca 2 kg per vecka. Även om jag hade hoppats på mer. Tror det är en vilja också att ha det överstökat så fort som möjligt. Denna gången tänker jag köra all the way till jag verkligen är nöjd och inte anser mig nöjd just nu.

Så tror att från och med på månad då det är början på vecka 4 så kommer jag bara väga mig varannan vecka för att slippa den stress jag utsätter mig själv för. Dessutom har jag tänkt ändra tidpunkt för vägning från morgon till eftermiddag istället då det ger en mer rättvis bild. Man går ju normalt upp under dagen så morgonvikten är egentligen inte ens "riktiga" vikt.


Dag 19

Dag 19 redan. Denna vecka har gått sjukt fort tycker jag.

Imorgon är det lördag och då blir jag sambo med Gabi (en kompis =)). Få se vad dagen bjuder på i övrigt. Har inte mycket planerat faktiskt. Ska fixa lite här hemma och få upp grejer på väggen. Annars blir det väl en promenad med lite övningar som vanligt.

Har upptäckt ett litet problem med att tappa mycket vikt och att spendera mycket tid framför datorn i brist på annat. Har ont i ryggen, upp emot skuldrorna. Blir att göra lite mer ryggövningar idag alltså. Framförallt se om jag kan få bukt med mitt illamående på morgonen. Håller på å äta nu så få se.

Dagens överraskning

Jag har vunnit ett jättefint armband i Millahs blogg. Det var verkligen en stor överraskning då jag knappt kom ihåg att jag tävlat. Mena jag vinner ALDRIG något i bloggar. Så det var mycket roligt och det tackar jag för!

Bild på armbandet jag valde från http://smyckenby.se/ =)


Ni kan också gå in här och tävla om olika saker:
http://smyckenby.se/index.php?route=product/product&path=45&product_id=165


Dag 18

God morgon

Just nu mår jag såå rysligt illa. Jag vet inte vad det är för fel. Inget problem att äta gröten, försöker göra det långsamt men sedan tar det tvärstopp. Ca 15 min efter mår jag rysligt illa och det är inte alls kul om man har kräkfobi som jag har. Har inte tid att vila heller eftersom jag ska iväg och handla med mamma.

Gör dina egna hemmaspa produkter

Hittade recept på hur man kan göra sin egen hälsokur till ett hemmaspa i Måbra Nr 8 2011. Jag gillade tipsen väldigt mycket själv och har tänkt ge mig på dem. Jag kör ju som det är nu köpt hårinpackning med avocado så varför inte testa att göra själv. Jag vet även några som använder kaffesump för att peela kroppen så tror att espressomasken är bra. Tror det kan bli billigare att göra själv (?)


Länk: http://imageshack.us/f/689/mbranr82011hlsokur.jpg/

Dag 17

God förmiddag.

Otroligt nog känns kroppen pigg och fräsch efter gårdagens träning. Det är skönt, det innebär att det inte blir några problem att ta en promenad idag också. Lite sämre väder men så länge det är uppehåll är jag nöjd. Men tar den lite senare så jag kan äta nästan direkt efter. Men ska ju inte vara för hungrig heller eftersom man blir tröttare då.

Sen har jag insett att hösten är min sämsta period när det kommer till att få i mig frukost på morgonen. Visst äter jag upp hela gröten men.. jag mår ruskigt illa efteråt och jag vill ju inte kräkas upp det jag precis fått i mig så får verkligen sätta mig ner, andas och slappna av. Lättare sagt än gjort när man har kräkfobi!

Nu ÄR det höst

Vare sig sommarvärmen vill tillbaka (inte för att jag känt nån) så är det höst nu. Det är mysigt att gå promenader eftersom det är så mycket fina färger ute. Man blir lite glad t.o.m, tror jag. Har även infört en ny rutin. Hittat en perfekt slinga att gå för att sedan komma hem och göra lite styrkeövningar. Då menar jag rumpa, lår, mage, rygg och armar. Lägger upp ett schema vid senare tillfälle. =)


Dag 16

God förmiddag!

Dagarna rullar på... det går riktigt bra tycker jag. Förutom att jag skulle kunna vara lite bättre med promenader nu när det är fint väder. Så har tänkt ta en promenad snart. Grejen är lite den att de långa promenaderna på torsdagen tog ut sin rätt och jag orkade helt enkelt inte gå så mycket i helgen och igår var jag upptagen. Så smälta första måltiden lite och sen dra iväg! Det låter väl som en bra idé =)

Är det möjligt?

Jag har funderat på en sak. En bekant till mig har mått dåligt pga omständigheter jag inte vill nämna i bloggen, de är personliga. Men i vilket fall som helst har han mått dåligt och pga det inte ätit någon mat alls. Detta har resulterat i att han (enligt honom själv) gått ner 13 kilo på 11 dagar.

Jag frågar mig själv är det möjligt? Mena visst svält och så men jag som bara går runt på lite under 500 kalorier om dagen går ner 2-4 kilo i veckan. Vad är skillnaden? Att jag får i mig minimalt med näring men tar energi från fettet eftersom jag får i mig alla näringsämnen. Och han får inte i sig ett dugg, men kan man gå 11 dagar utan att äta ett dugg? Jag känner mig lite tveksam. Visst tror jag att han har tappat vikt men det låter lite mycket.

Jag är lite konfunderad!

Dag 15

God morgon... typ.

Det går inte riktigt som jag har tänkt det med viktminskningen. Det känns inte som att det går alls lika bra som förra gången jag körde dieten. Känns som jag tappade mer vikt då. Som det är nu har jag bara tappat 2 kilo sedan förra veckan. Det är alltså -6 kg totalt på två veckor. Jag borde kanske inte tänka så då jag troligtvis inte heller hunnit tappa allt vatten som jag lagt på mig men klart det känns lite surt när man har en mål och enligt dieten ska man tappa mellan 1,5 - 4 i veckan. Men jag ger inte upp, får se till att vara ute och röra mer på mig helt enkelt. Har inte blivit så mycket av med promenader under helgen.

Dock något positivt. Kommer in en klänning som jag köpte i M för ett tag sedan. Har inte riktigt haft tillfälle att bära den men nu kan jag ha den utan att känna mig tjock i den. Dock är det lite knepig form på den, man får ingen direkt midje men det löste jag med ett skärp.


Smått och gott

Sitter och letar fram gamla Måbra tidningar. Tänkte om jag nu ska dela med mig av bra saker så kanske jag ska kolla in fler tidningar än bara de nyaste. Hittade recept på egna mellanmålsbars som man kan ha med sig när man tränar eller så. Hur bra som helst, är ju inte så billigt att köpa direkt.

Kommer lägga upp grejer i bloggen såsmåningom... kommer nog bli massor av recept ju längre in i dieten jag kommer eftersom jag då förbereder mig inför ändrade kostvanor när jag slutar. Då är det enklare om man raggat upp en massa goda recept så jag ska roa mig med att klippa och klistra samt sätta in i en pärm för att spara. Så har mamma gjort med kakor och grejer. Det funkar väl också. Gör man olika kategorier i pärmen så kan man ha allt möjligt!


Dag 14

God middag!

Förkylning i kroppen så är lite trött och hängig idag. Har dessutom svårt att få i mig den lilla mat jag redan äter men jag försöker så gott jag kan iallafall. Försöker få i mig mer än hälften så är det något. Är inte hungrig för fem öre om det är bra eller dåligt vet jag inte. Men tänkte det är bättre att försöka äta och inte få i sig alls än att inte äta överhuvudtaget.

Imorgon är det vägning. Spännande, har inte kollat på vågen på hela veckan. Det är ingen idé att hänga upp sig på vågen och ställa sig på den varje dag iallafall. Har ingen lust att bli beroende av att kolla min vikt så fort jag får chansen eller morgon/kväll typ. Nej en gång i veckan räcker, samt hos min rådgivare när jag går dit.

Dag 13

Har inte så mycket att skriva om idag faktiskt. Läget har stabiliserat sig. Kroppen verkar ha gillat läget och bara hänger med i svängarna. Jag är pigg, har massor av energi. Eller jag känns iallafall ingen skillnad mot när jag ätit vanlig mat.

Känner dessutom ingen direkt hunger längre. Kan vara lite precis innan det är dags att äta och såklart på morgonen innan första måltiden. Annars är det helt lugnt. Hade dessutom några vänner här igår och de åt godis, naturgodis och lite sånt men jag var inte ens sugen. Det gör ingenting. Det känns bra! =)

Maxa din matmix

Jag lärde mig ganska mycket i somras som jag inte alls var medveten om. Det var när jag blev blodgivare och fick information om saker jag ska tänka på att äta eller dricka i samband med att jag äter mina järntabletter. Och lite allmänt. Nån vecka efter fick jag Måbra tidningen (nr 9 2011) där de hade en artikel om just mat och dryck som är mycket bra för att få upp alla näringsämnen kontra de som man inte ska blanda.

Läs själva:



Länkar:
http://imageshack.us/f/691/mbranr92011matmix1.jpg/
http://imageshack.us/f/32/mbranr92011matmix2.jpg/

Dag 12

Haloj!

Hann inte blogga så mycket igår, hade fullt upp med att... promenara. Blev en långpromenad, till pappa och tillbaka vet inte riktigt hur långt det är men tillräckligt för att jag skulle vara död när jag kom hem. Käkade och lite så innan det var dags att gå till min rådgivare och byta lite mat och köpa nytt. Så gick dig också, vilket är nästan lika långt som till pappa fast det är lite med raka vägen.

Så jag gick, gick och gick igår haha. Känns i benen idag kan jag lova! Men annars är allt toppen.

Dag 11

Hej allihopa!

Gisses vad pigg och utvilad jag känner mig idag. Kanske har med att göra att jag för en gångsskull sovit hela natten igenom. Tror jag somnade vid 01 med kissen sussandes bredvid och så vaknade jag lite i 08 av ett sms från min syster. Sen låg jag dock kvar och myste till halv 10. Bästa med hösten när det börjar bli lite kallt. Det är varmt och mysigt under täcket ;)

Nu ska jag klä på mig och ta en långpromenad tänkte jag.

Kolhydrater - en intressant artikel

Läste en mycket intressant artikel i Måbra nr 9 2011 angående att vissa kroppstyper är mer känsliga för intaget av kolhydrater än andra. De skriver om hur vi lärt oss äta för att gå ner i vikt och om hur gener faktiskt styr vilka som har lättare att bli överviktiga. Det finns även test på vilken typ man är och vad man ska tänka på.

Läs själva: om ni inte kan läsa texten i bloggen så bifogas länkar till större bilder längst ner.





Länkar:
http://imageshack.us/f/593/mbranr92011kolhydrater1.jpg/
http://imageshack.us/f/831/mbranr92011kolhydrater2.jpg/
http://imageshack.us/f/707/mbranr92011kolhydrater3.jpg/
http://imageshack.us/f/718/mbranr92011kolhydrater4.jpg/


Dag 10 - Jag är en svamp

Det är helt sjukt men det är sant. Då menar jag inte svamp som man kallar folk som suger i sig allt i alkohol väg när de är på gång utan jag talar om att kroppen binder upp massor av vatten. Det händer mig just nu.

Hur jag vet, ja jo för att testa så ställde jag mig på vågen.. bara -0,6 kg sen i måndags och det håller ju inte när man går ner ca 3 i veckan. Men också att jag när jag lägger mig i sängen på kvällarna får sånt tryck i mina armar. Det är helskumt, har inte varit med om det förut och det har pågått 2 nätter nu. Det gör lite ont och armarna typ domnar och känns helt orkeslösa.

Googlade lite på det och jaa det står något om i samband med graviditet, ja det är jag inte. Och så allmänt om kroppen samlar på sig för mycket vatten.

Så antar att det är en kombo mellan att jag gått ner i vikt och samlar på mig vatten väldigt snabbt och det får kanske inte plats ordentligt? Det är liksom borta och normalt på morgonen när jag vaknar, dock får jag gå på toa ännu fler gånger under natten nu känns det som.


Måbra testar: Ketchup

Ketchup finns i många märken, billigare som dyrare men vilken är egentligen bäst med tanke på alla extra tillsatser och framförallt socker. I Må bra nr. 9 2011 har de testat vilken ketchup de anser är bäst. Själv har jag nog alltid varit lite svag för Heinz ketchup men på senare tid har jag köpt Felix. Ingen chock att Eldorados ketchup får sämst betyg kanske? =)



Svårt att läsa? Ladda ner en större bild: Klicka här!

Några idéer till bloggen

För att det även ska bli lite "matnyttigt" i denna blogg så har jag tänkt lägga in olika saker som jag tycker är intressant och som man kanske inte tänker på. Jag prenumererar på Må Bra tidningen och jag tycker att det står mycket bra i den emellanåt. Visst saker är bara intressanta, vissa informativa, medan man är väl medveten om andra men det är inte alla.

Så jag har tänkt att skanna saker ur tidningen som jag tycker är värda att dela med mig av. Få se om jag även gör en kategori till detta.

Jag funderar även på att senare när vi kommer dit lägga in recept och andra grejer som kommer i tidningen men som jag även hämtat själv från olika hemsidor.

Hur låter det?

Jag tror iallafall att det blir bra i slutändan... å andra sidan är det ju min blogg och jag skriver och lägger in vad jag vill hahaha. =)

Dag 9

Tjena mittbena...

Är det bara jag eller rusar dagarna förbi igen? Dag 9 är helt galet, känns galet iaf men som sagt jag tar ju en vecka i taget. Jag har ju bara ett slutmål och tiden för att nå dit lär ju visa sig såsmåningom. Just nu är det iallafall 8 veckor så ca 7 veckor till.

Men vad är en vecka egentligen när tiden verkar rusa förbi. Kan vara att jag gjort mer under helgen än hela veckan? Dessutom har jag nu delmål att se fram emot förutom detta. Det ska bli kul. Förhoppningsvis ett jobb snart också =).

Idag ska jag väl försöka småpyssla här hemma. Saker ska ner i källaren, en blomma ska planteras och kanske tavlor upp på väggen. Få se hur det blir. Nu kom solen också så ska väl ta en promenad. Tror jag tänkt sno pappas stegräknare sen också.

Ps. Har bestämt mig att hålla mig ifrån lättdrycken i vilket fall som helst. Har inte pratat med min rådgivare än men det känns fel även att dricka något med sötningsmedel i.


Konstigt hungrig

Sen jag åt "lunchen" idag har jag känt mig konstigt hungrig och tom i magen. Jag är inte trött eller nått sånt. Känner mig tvärt om piggare än på länge men som sagt hungrig. Så lite konstigt men tycker att jag blir mindre mätt av shaksen än av gröten men men. Sen kanske teet på dagen satte igen förbränningen på ett annat sätt? Dricker ju sällan te men ska man fika så svart te går ju istället för vatten haha.


Dag 8 - ny vecka

God morgon.

Då var det ny vecka. Jag har alltså klarat första veckan utan problem och nu blir det bara lättare. Kanske också för att jag tappat det mesta suget efter saker. Jag påverkas inte om folk äter eller dricker saker omkring mig. Så just nu är hjärnan omprogramerad iallafall haha.

Ställde mig på vågen imorse också... - 4 kilo exakt. Men då är ca 2 av dem vätska, det är vanligt att man tappar mindre vecka 1 eftersom kroppen ställer om sig. Dessutom är jag precis i början av svampveckan så är lite svårt att veta exakt just nu men det brukar jämna ut sig!


Cambridge lättdryck

Som kanske kunde ses i ett av mina första inlägg så fick jag 3 små påsar med lättdryck med från min rådgivare. Jag blandade ut en påse med citronsmak sen 2a dagen på kuren för att testa. Efter slog det mig, kan jag verkligen dricka det här när jag kör ren kur? Mena jag fick lära mig att jag inte kunde äta eller dricka något annat än de måltider som ges samt vatten och naturellt bubbelvatten när jag körde denna kur förra gången.

Men inte skulle min rådgivare ge mig något som förstör allting då hon vet att jag kör ren kur. Så jag kollade på baksidan av påsarna och visst de innehåller inge socker, det är sötningsmedel. Vilket gör mig mer kluven. Är det något speciellt i dem som gör att man inte stör ketosen dvs fettförbränningen? Visst ska man blanda ut de små påsarna i ca 2 liter vatten, jag blandade i 2,5 eftersom det blev lite starkt. Men det var lite för starkt det med så jag skulle nog ta 3 liter istället. Jag gick även in på hemsidan och läste om den, men det stod inte mycket. Borde de varna om man inte kan dricka dem till ren kur? Visst de gör inte på barsen men det förstår man ju själv.

Så jag är lite kluven och fundersam. Så tror jag ska ringa min rådgivare imorgon och fråga hur det funkar dvs hur mycket man kan dricka per dag om man vill dricka det. Mena det var lite gott mot den mat man annars äter.


Dag 7

Otroligt hur snabbt dagarna går egentligen. Okej jag ska erkänna att de första gick riktigt långsamt men det har ju sin förklaring. Men de senaste har rusat förbi. Kan säga att jag är lite trött idag faktiskt. Även om jag somnade halv 11 igårkväll å vaknade runt 9. Kan höra ihop med att jag blivit väckt ett ex antal gånger under natten. Hoppas det är över snart annars kommer jag bli galen.

Idag är inte mycket planerat. Möte kl 1 ang jobb sen blir det väl en promenad, få se om jag kanske kan dra med mamma ut.


Död åt bajamajor!

De är sååå sjukt äckliga! Jag kan inte ens beskriva hur vidrigt jag tycker det är att behöva gå in och sätta mig i en bajamaja. Ja kanske så mkt att jag bara druckit ca 1 liter på hela dagen hittills. Inte bra men vad gör man? Jag kan bara inte. Mena räckte att jag fick gå två gånger.

Nej för tusan säger jag!


Dag 6

God morgon.

Idag känner jag mig väldigt pigg förutom att jag sovit dåligt (makes sence eh?). Det jag menar är att jag mår bra, som vanligt förutom att jag pga löpande honkatt blir störd om natten men det ska fixas nu.

Kan gladerligen berätta att jag nu tappat suget efter vanlig mat. Visst vore det godare med en köttbit och sås till massa grönsaker än Cambridgegröten eller shaksen men jag klarar mig. Kanske för att jag är självdestruktiv också och kollar på massa matprogram. Men tycker att fördelen med denna diet är att man får inspiration när det gäller mat igen. (förklarar mer om det senare)

Idag kommer jag medvetet dricka mindre vatten under dagen... Varför kanske kan undras? Jo för att jag ska iväg med pappa och vara ute hela dagen på Off road racing typ. Då är det jävla jobbigt att hinka i sig massa vatten och få springa på toa hela tiden (om det finns någon). Kanske bara finns bajamajor med massa kö, då får jag panik.

Hörs senare... väntar mig en skön huvudvärk till kvällen iallafall!

Borde få rabatt på toapapper!

Jag anser att Cambridge borde göra en deal med typ ica kanske att man får rabatt på deras toapapper när man kör denna diet. Som jag nämde tidigare som känns det inte som jag gör annat än å springer på toa. Jäkla typsikt säger jag bara.

Som jag sa skulle jag räkna dagens toabesök och ja det har jag. Någon gissning på hur många det blev??
17 st på 12,5 timme.

Ja det är en del. Troligtvis kommer det krävas 2 till innan jag somnar och de senaste nätterna har jag även gått upp 2 gånger under natten.

Där har ni sanningen om det. 4 liter går in plus shakes vilket betyder att de ska ut.


Dag 5

Haloj!!!

Idag känner jag mig väldigt pigg. Vaknade tidigt av mig själv. Antingen är det det fina vädret just nu eller andra andningen på dieten som kommit igång. Känner mig precis som vanligt nu och det är väldigt skönt. Det gör även att jag kan "träna" lite mer.

Började dagen med att cykla ner till stan för lite ärenden och så hem igen. Var lite tufft hemmåt då det är konstant uppför, inte mycket men tillräckligt just nu. Men kändes väldigt skönt! Blir ev. lite situps och så hemma senare.

Egentligen borde jag städa...

Världsrekord i toabesök

Tror jag spenderar mer tid på toa än någon annanstanns om jag ska vara helt ärlig haha. Men med tanke på mängden vätska man håvar i sig är det kanske inte så konstigt att det måste ut. Jag tror inte att många, väldigt många toabesök beskriver det så jag tror att jag ska räkna dem imorgon och visa hur många det faktiskt är.

Hur låter det?

Promenad var det

Tog tag i mig själv och åkte till mormor och lämnade bilen för att gå hem. Idag hade jag energi till det och det gick bra. Lite trött nu visserligen men det är inte konsigt när man går en promenad på 40 min och bara får i sig 475 kalorier. Men det ser bra ut på vågen iallafall.

Tror jag ska ringa min rådgivare imorgon så jag kan byta ut portioner. Klarar inte av att äta det jag inte tycker är så gott. Inte så konstigt kanske ;)

Dag 4

Hej ny energi!!

Då är vi inne i ren fettförbränningen och energinivån har gått från omkring 1-2 till 9 kanske (?). Känner mig iallafall mycket piggare. De tre passerande dagarna känns det lite som om man är sjuk. Orkeslös och trött är man, turligt nog bli inte jag på dåligt humör av för lite mat men det finns ju de som blir det. (tänker på snickersreklamen på tv).

Tror faktiskt att jag ska ge mig på att åka å lämna mormors bil idag. Lyckades ju inte så bra igår när det tog tvärstopp och jag orkade inte gå en meter. Då är det inte långt från mormor till mig. Men men så blir det ibland.

Dagens sista måltid

Igår åt jag gröten till middag också men idag grönsakssoppa igen. Det känns ju som att man vill ha något varmt på kvällen ändå å därför är soppa eller gröt ett bättre alternativ än en shake.

Cambridge har ju 3 stycken olika soppor. Grönsak, svamp och kyckling. Men jag gillar inte de andra alls. Kyckling är tvärnej, usch och så svampen var lite fejkad. Men jag är lite sisådär till grönsak, halva skålen är helt okej men sista halvan är jobbig och man får tvinga i sig.

(jo jag har testat denna diet förr så har koll på smaker som jag ändå inte valde denna gång).

Helt ärligt så älskar jag gröten. När jag testade dieten sist så blev det till slut gröt både morgon och kväll bara för att den är godast. Det går inte att förklara smaken, men den är mycket godare än både shakes och soppor. Tror det kommer bli räddaren i nöden genom denna gång också. Det ska ju inte ta emot när man måste välja bort något men jag ska försöka stå ut med varannan dag soppa.

Det är dessutom vanligt att smaklökarna ändras med tiden på dieten.


Sista dagen är värst?

Då menar jag såklart den sista av de tre första. Idag har jag känt mig väldigt orkeslös. Skulle till mormor med hennes bil, kör dit med den för att inse att nej jag kommer aldrig orka gå hem. Så blev bilen hem igen. Som skrivet tidigare lite yr och trög i skallen fortfarande. Är lite som att benen inte ens vill bära mig mellan vardagsrum och toa.

Börjar dessutom få huvudvärk och jag är hungrig fast jag nästan precis druckit en shake (banan). Det blir ett långt gap till kl 20 känner jag om det inte stabiliserar sig. Men måste ju slänga i mig lite vatten nu då jag knappt fått i mig 2 liter på hela dagen. På tok för dåligt alltså!

Tror jag ska joina Tingeling i sängen och ta en powernap...

Dag 3

Känner mig lite yr och desorienterad nu på "morgonen". Kan vara att sista måltiden igår vad kl 20 och att jag inte ätit något sen för ca 1 timme sen när jag kom ur sängen. Bedrövlig natt med oroligsömn och rastlös kissekatt samt att syster ringde tidigt och behövde prata. Somnade om efter det.

Men det börjar bli bättre iallafall efter att ha fått något i magen samt 1 liter vatten redan.


Dag 2

Hallå huvudvärk!

Hittills har det gått ganska bra. Tagit en liten promenad för att röra mig litegrann. Men nu har jag huvudvärk. Räknade med det men att den skulle komma tidigare. Blir till att hiva i sig lite mer vatten, då jag varit lite dåligt på det idag. Kanske en powernap på det också? Just nu innan fettförbränningen kommit igång så blir man lätt trött efter kl 15 pga att man får i sig så lite.

Avnjuter nu en chokladshake...

En tanke om mat

Sitter och funderar lite över det här med mat och ja mat. Visst ska man göra av med den energi man stoppar i sig men är det verkligen så enkelt?

Något som jag tänkt på är att om man äter för mycket, då går man upp i vikt. Men äter man för lite går man också upp i vikt. Det är ganska logiskt att man går upp i vikt av att äta för mycket men av att äta lite. Egentligen inte konstigt då man svälter kroppen och den suger åt sig allt den kan när den väl får något i sig. Det sistnämda är mitt stora problem. När jag höll mig till regelbundna mattider, 3 mål om dagen plus litet mellanmål så var det ok samtidigt som jag tränade lite. Sen blev det mindre träning eller ingen alls samt slarv med maten. Och då sen vid speciella tillfällen så äter man massor tex.

Grönsakssoppa är grejen

Har precis ätit grönsakssoppa. Känner mig hur mätt som helst just nu. Det blir så mycket vätska med soppan även om det bara är 2,5 dl. Kan ju tros att det är mer men icke. Jag gillar även smaken på soppan, det är lite kryddigt även om det sista klunkarna blir för mycket. Jag vet inte om det är smaken eller om det är att man blir mätt så fort.

Har dessutom nästan håvat i mig 4 liter vatten nu. Vill dricka så mycket som möjligt innan det blir för sent. Det är inte så kul att behöva springa på toa hela natten. Något jag helst undviken.

Samtidigt sitter jag och kollar på tv. Vad är det med mig och matladningsprogram. Tror jag är en aning självdestruktiv hahaha. Blev sjukt sugen på mat, men inte på mat jag själv lagar utan resturangmat. Nästan så jag undrar varje jag gör detta, då kollar jag mig i spegeln och inser varför. Det är motiverande...


Kort och gott så har den första dagen gått riktigt bra. Var lite hungrig efter "lunchen", kanske för att jag upplever att de kalla shaksen är mindre mättande. Så jag passade på att sova en stund.

Dag 1

Dieten är påbörjad och såhär långt känns det helt okej. Jag åt gröt till frukost, den är god. Till lunch åt jag shake med mangosmak, den var ruggigt äckligt. Lite vad jag misstänkte med fick ju ge den en chans iallafall. Den luktade supergott men smaken var väldigt konstgjord, för att inte tala om eftersmaken blää.

Eftersom maten ska spridas ut jämt över dagen så äter jag kl 10, 15 och 20. Ja det innebär att jag hinner vara vaken ett tag innan först målet och så är det inte så långt mellan det sista och det att jag går och lägger mig. Tror det blir bra.

Hur har jag påverkats hittills idag. Inte så jättemycket faktiskt. Har tvättat i stort sätt hela dagen så har haft annat att tänka på. Men börjar nu känna mig lite trött. Har hittills även druckit över 2 liter vatten, något som även resulterat i ett x antal toabesök.

Imorgon kör vi

Imorgon kör jag igång med Cambridge och sen får vi se hur det blir och går. Jag är motiverad. Jag tror att jag har raddat upp lite sysslor som gör att jag kommer ha annat att tänka på de tre kommande dagarna som kommer att vara de tuffaste innan rena fettförbränningen kommer igång.

Ikväll ska jag därför ställa mig på vågen en sista gång och så ska jag även ta diverse mått som jag kommer följa upp en gång i veckan eller kanske varannan vecka. Det har jag inte bestämt än. Vet inte vad som är bäst.

En liten uträkning

Jag satt och räknade lite på hur länga jag kan tänkas få köra ren kur (3 mål cambridgemat om dagen). När man kör ren kur så brukar man tappa 2-4 kilo i veckan. Jag räknar på att jag tappar 2,5 kilo i veckan. Det för att inte överdriva men också på grund av det faktum att vi kvinnor har en vecka i månaden då vi samlar på oss mer vätska osv.

Sen så måste vi räkna med upptrappningen till att börja äta vanlig mat igen. Det säger sig självt om man äter under 500 kalorier per dag en längre tid och kroppen får energi av ens fett måste man sakta vänja kroppen med mer kalorier för att inte gå upp det man tappat.

Så jag räknade lite smått på att jag är klar med detta och förhoppningsvis nöjd med mig själv, viktnedgångsmässigt, runt lucia. Det kanske känns långt dit men icke. Det är ca 12 veckor dit faktiskt. Till jul lär jag vara klar iaf sen är det träning och nya kostvanor som gäller!


Nedräkning

På måndag drar jag igång. Det är alltså nedräkning 3 dagar kvar. Jag är väldigt motiverad för så som det är nu kan det inte fortsätta. Jag mår framförallt inte bra av det. Framförallt skäms jag för mig själv att jag låtit mig själv påverkas såhär. Mitt problem har inte varit att jag är speciellt onyttig utan att jag är dålig på att äta och när jag sedan äter så slurp suger kroppen upp ALLT. Det är därför det är så viktigt att få i sig 3 mål om dagen och ev. ett mellanmål då perioden mellan lunch och middag oftast är längre än mellan frukost och lunch.

Jag har valt att till att börja med inte gå ut med min startvikt. Men så småningom när jag är redo så kommer ni får reda på allt, då jag även planerat att ta diverse mått för att se skillnad även där.

Kom ihåg att detta är som en terapi för mig men jag hoppas även kunna inspirera andra att göra en skillnad. Mitt problem ligger mycket i min självkänsla. Varav jag bara låtit min närmaste vänner och familj få länken till denna blogg just nu. Annars vill jag förbli annonym. Tills vidare iallafall...

Glöm inte: www.cambridgeviktprogram.se om ni vill veta mer om dieten jag kommer att köra.

Tävling för att vinna en iPhone4

Sveriges största skvallerblogg gossips.se är tillbaka på http://juicygossip.se. Det är även där du kan tävla om en iPhone4 själv. Så gör som jag och besök sidan nu nu nu!!!

Jag hoppas såklart att jag blir en av dem! =)

Första köpet

Idag har jag varit och "skrivit in" mig hos min Cambridgerådgivare. Mycket trevlig dam måste jag säga! Så nu har jag alltså köpt mat så det räcker i två veckor. Vi bestämde att det var bäst att komma varannan vecka och kontrollera viktnedgången samt köpa ny mat.

Jag köpte iaf 21 påsar av gröten, 5 vanilj, 5 kakao, 2 mango, 5 grönsakssoppa, 2 banan och 2 jordgubb. Jag tyckte att gröten var godast när jag körde Cambridgekuren i vintras och valde därför att den var det säkra kortet samt att vanilj och kakao går hem lätt. Grönsakssoppan är på test så jag inte tröttnat på den och banan samt jordgubb kunde vara god men smaken kan ha ändrats. Mango är en ny smak sen sist så jag testar helt enkelt.

Jag fick även med mig lättdryck att testa. Den kan tydligen drickas under tiden man äter Cambridgematen eftersom den ska spädas ut så mycket att det inte påverkar. Enligt min nya rådgivare kan man även dricka "bubbelvatten" med smak, jag som bara druckit naturell sist men jag tror naturell blir bäst iallafall. Fick dessutom pastiller helt gratis eftersom man kan lukta illa eller smaka illa i munnen.

Nu är jag redo. Har några dagar på mig att njuta av riktig mat ;)



Välkommen till min nya blogg!

Hej allihopa. Just nu vet jag såklart inte vilka, ifall någon, följer denna blogg men det är sak samma kanske. Denna blogg kommer symbolisera min resa mot en sundare jag, nya vanor och andra saker. Därför har jag skapat denna som en projektblogg.

Från och med på måndag kommer jag att påbörja Cambridge viktprogram. (fd Cambridgekuren) Det innebär att jag 3 gånger om dagen kommer att äta gröt, shakes eller soppor från dem. Det innebär att de som själva funderar på att testa kan läsa denna blogg för att se vad som händer men också om du redan börjat så kan man stötta och motivera varandra när det är svårt.

Det långsiktiga målet är att jag till att börja med ska tappa vikt för att sedan kunna ta upp träning på riktigt och bygga upp sunda vanor när det gäller såväl kost som träning. Jag kommer vara helt ärlig genom denna resa, är det tufft så kommer ni får höra om det ;)

Mer information kommer inom kort. Ska träffa min rådgivare imorgon!