Tror jag lugnat mig lite

Idag hade jag och min kompis Anna en liten roadtrip. Det slutade även med att vi fikade lite med lussebullar som hon bakat och så delade vi på 0,5 l julmust bara för att. Så blev ju inte så mycket. Kan säga att lussebullarna var skitgoda men musten. Ja vet inte vad jag ska säga mer än fy tusan så sött det är. Vi båda var lite sockerhöga ett tag kanske jag säga. Men men det är ju ändå lill-lördag. Imorgon blir det andra bullar. Visst ska mormor bjuda på lunch men mer än det blir det inte i matväg, förutom dieten då.

Dessutom blir det långpromenad med hund på förmiddagen och träningspass på kvällen så ska nog överleva ;) tog även en promenad idag när jag kom hem så känner att jag gjort rätt för mig med lussebulle och julmust, så jag kan sova gott hahaha.

Dag 80

Idag får jag tvinga mig själv att stanna hemma från gymmet. Har varit där två dagar i rad i brist på annat. Får ta det lite lugnt emellanåt också. Men det har väl med mitt jäkla dilemma å göra. Typsikt att man aldrig är nöjd.

Under dieten var jag bekymrad och upprörd emellanåt för att jag inte gick ner så snabbt som jag hoppats även om jag för sjutton gått ner en hel del. Det är inte fy skam med 16 kilo på 10 veckor. Så skärpning. Sen var jag hur lycklig som helst över att få börja äta riktig mat. Men nu är jag asrädd för att gå upp i vikt. Det spelar ingen roll hur mycket men tanken på att gå upp litegrann skrämmer mig och ger mig ångest. Som jag skrev om den lilla mängden kebabkött, pommes och sås jag åt ändå var jag tvungen att springa till gymmet och göra av med 450 kalorier och åt inget mer den dagen. Tankarna fortsätter...

Mormor vill bjuda på lunch på torsdag, imorgon, och vill gå och äta kinamat. I vanliga fall inte mig emot, kanske inte nu heller förutom att jag planerar att gå till gymmet före vi käkar och sedan på kvällen efter är ju mitt favorit pass. T.o.m. Gabi har fått börja dra i min träningsbroms då hon varit likadan och det hjälper inte. Måste få rätsida på detta alltså.

På lördag är jag bjuden på middag, jag och några tjejkompisar ska träffas och käka. Tanken var att ta ett glas vin till maten men ju mer jag tänker på det desto mindre vill jag dricka det där glaset vin pga kalorierna, då kanske jag ska träna på lördag också? Inte svårt att märka felet i min tankegång just nu. Måste få rätsida på detta tror jag. Hur ska det annars bli när jag ska börja gå från 1 vanligt mål mat denna vecka till två nästa. Kommer få bo på gymmet ;).

Vikt och mått

Nu har det gått nästan 1,5 upptrappningsveckan så jag har kollat alla de mått och sådant som jag tog på alla kroppsdelar innan jag började dieten för att kunna jämföra före och efter. Jag är fortfarande inte tillräckligt bekväm med att tala om hur mycket jag nu väger och hur mycket jag vägde från början men ni kommer att få reda på hur mycket jag gått ner och hur jag ligger till i BMI nu (även om jag skiter totalt i BMI men det gör inte min gynekologi ;)). Så efter 10 veckor plus lite upptrappning står jag här:

Vikt: minus ca 16 kilo
BMI: 25,2
(normalvikt är upp till 25)

Enligt uträkningen så ska jag gå ner 0,6 kilo till för att vara normalviktig så upp yours BMI-skit. Men det kan jag väl kämpa till mig ;) hahahaha

Antal cm jag förlorat:
Under bröst: - 8 cm (kan ju inte banta ner bröstkorgen direkt)
Midja: - 12 cm
Höfter: -15 cm
Lår: - 7 cm
Överarmar: - 8 cm

Som ni ser är det en hel del cm som minskat. Man ser mest relationen mellan måtten när man kollar vart man låg från början mot hur det är nu. Jag är ändå stolt över mina mått! Dock vet jag att jag fortfarande kan minska midje, röv och lår då mycket av både midja och lår fortfarande är lite överflöd som ska fixa till sig med träning.


Dag 79

Idag händer typ ingenting. Vädret är skit och jag har inte lust med någonting faktiskt. Måste väl ta tag i disken men det är typ det. Funderar på att ta mig iväg till gymmet kanske kan få mig lite gladare. Känns okej efter igår, ingen träningsvärk alls och känner mig ganska pigg förutom att det vore skönt att sova bort denna dag då inget händer ändå.

Ska väl blogga lite här senare. Har två saker att ta upp som jag inte hann igår men idag så blir det andra bullar efter lunch ;)

Synd och ångest

Idag har jag både syndat och fått ångest vilket resulterade i 40 minuter på crosstrainern och - 450 kalorier. Först kan jag ju säga att dagens måltid bestod av isterband med lite couscous med grönsaker och vitkål. Sen så syndade jag hemma hos mamma då jag åt lite av hennes och min brors kebabtallrik. Just då var det lite gott men det var det inte efter så mycket kan jag säga. Har varit konstig i magen kanske pga pommesen och fettet? Och ja jag fick ångest så drog till gymmet. Så nu känns det lite bättre iallafall.

Hallon



Länk: http://imageshack.us/f/528/hallon.jpg/

Dag 78 - Upptrappningsvecka 2

Då påbörjas den andra upptrappningsveckan och jag har lite blandade känslor för det. Men kommer skriva ett inlägg om det senare tänkte jag för det krävs nog lite fundering innan jag kan få ner det i ord. Samt att fylla ut bloggen lite ;) har haft så mycket för mig de senaste dagarna att jag inte ens lyckats blogga om det jag ätit, skulle ju ha tagit en bild på när jag åt ute men så blev det ju inte. Men ska bli bättre på det jag lovar.

Dessutom har jag nu på morgonen tagit alla mått på kroppen som jag tog samma dag som jag påbörjade dieten. Kommer även låta er få ta del av det resultatet men måste väga mig på kvällen/eftermiddagen också först. Kan iallafall säga att jag sedan jag påbörjat upptrappningen bara gått upp ca 700 g och det är väl ok.

Sen när jag ändå håller på med att förändra mig själv så klippte jag mig ju och färgade håret förra veckan. Jag är mycket nöjd, det känns fräscht och nytt. Tråkigt att klippa av mig håret men anser att det passar bra.


Dag 77

Ännu en dag av full rulle är till ända. Jag är helt slut i skallen, är inte lätt att träffa massa högljudda släktingar. Det har varit kalas i Stockholm. Kunde äta lite, kött och så grönsaker, tog även någon pepparkaka och delade en bulle med pappa.

Annars har jag inte så mycket att säga just idag. Det knatas vidare med upptrappningen. 1 vecka avklarad nu och tror inte jag gått upp så fasligt mycket men imorgon är det upp till bevis =)


Dag 76

Jäklar vad denna dag har gått fort. Jag har städat hela dagen och sen har jag bytt gardinger, dvs stryka och sätta upp. Jag har även fått lite julkänsla i lägenheten. Det är så himla fint att jag blir lycklig.

Har inte haft så stor blogglust på några dagar men nu börjar jag sakna det haha. Så tänkte iaf redovisa att jag igår åt den godaste maten jag ätit på länge. Det blev kycklingwok med jordnötssås (inget ris dock). Pappa bjöd på middag, har har försökt så länge men har ju inte ätit haha. Men vilken jäkla portion det var! Åt kanske halva sen fick pappa äta resten. Efter det blev det bio där jag hade lite nötter med mig bara, det var väl ok gott men inte lika som det har varit. Smakade nån liten näve popcorn av pappa, det var gott men kunde hejda mig. Får ju inte gå för fort fram. Idag har jag dock varit lite mer strikt med maten igen. Till lunch idag åt jag en laxfilé med brysselkål å det sista lilla vitkålssalladen.

Något jag måste berätta är hur ont jag har i munnen just nu. Har ju inte tuggat på över 10 veckor så blir lite tufft för munnen nu med speciellt vitkålen som blev lite grövre än tänkt men orkade inte köra med osthyveln efter träningen i torsdags.

Dag 75

Humöret går lite upp och ner just nu. Det går iallafall bra med upptrappningen. Igår blev det först lite över 3 timmar i skogen med mormor sen blev det ett styrkebas på friskis. Känns bra i kroppen iallafall. Jag mår väl bra förutom att jag har jäkla ful mage hahaha. Nej nu ska vi jobba upp lite magrutor ;)

Dag 74

Idag ska jag ut i skogen igen. Tycker det är mysigt och vad ska man annars hitta på dagen före löning när man inte har ett öre på kontot ;).

Upptrappningen går väl som planerat. Går upp ca 200 g om dagen nu första dagarna om jag ska tro vågen. Det visste jag ju att det skulle hända så inget nytt där direkt. Blivit lite dålig på att dricka vatten. Verkar ha svårt att räkna flaskorna jag får i mig för tillfället. Ingen huvudvärk än dock men toabesöken blir färre dvs mindre slöseri av toapapper hahaha

Här vare torsk

Dagens middag blev torskfilé med broccoli och brysselkål. Gött gött göttigöttgött! Som man säger där nere där de har dialekt ;) Men det var ruskigt gott. Saltade bara fisken lite när jag stakte den annars vill jag njuta av de smaker som finns i det jag äter =D

Dag 73

Var nyfiken på vågen imorgon så var bara att ställa sig. Det är ju intressant att följa hur mycket man går upp nu när man börjat äta. Det är 400 g upp bara än så länge men det är inga konstigheter. Man märker att kroppen sakta men säkert fyller upp sig lite med vätska igen. Tror mina bröst börjar bli lite mer "fyliga" igen hahahaha. Har ju haft turen att jag inte tappat mycket bröst under dieten, annars brukar de ryka först =)

Ska nu iväg till farfar och kolla på lite julprylar. Saknar ju lite och de har massor haha


Idag blev det lax

Gud vad gott det var med lax. Förlåt om jag säger det men jag är bäst på att steka lax hahahaha. Jag vill ju ha lite färg på ytan och lite knaper för att ha insidan saftig men ändå ordentligt tillagad. Det blev brysselkål till då det inte fanns så mycket broccoli kvar så har krävt grönsaker av pappa till imorgon för jag har inga pengar att köpa några haha.

Dag 72

Ingen förändring varesig i orkesnivån eller något annat. Tror inte heller att jag gått upp något i vikt heller. Jag sitter mest och väntar på att det ska börja haha. Eftersom man kan gå upp 2 kilo. Man vill ju inte att det ska komma poff bara. Eller vill man det så att man sedan kan fokusera på det man fortfarande går ner under upptrappningen hmm. Annars är hostan fortfarande här. Medicinen mot rethosta funkar bra så jag kan sova iallafall och på dagarna är det inte så mycket hosta. Inge slem nu iallafall vilket är bra!

Snart är det dags för lunch... vilket är den riktiga måltiden om dagen. Få se vad jag hittar på idag =)

Just nu... är jag lycklig

Känner mig konstigt till freds med det mesta just nu. Känns mig lycklig även fast jag har hundra saker att grubbla på. Men det orkar jag inte tänka på just nu. Det är ett problem för senare i veckan.

Tror framförallt att det för gör det så skönt är att jag fått träna och att jag precis ätit den andra måltiden. Tog den som lunch idag efter träningen istället för senare ikväll. Så blev en köttbit och så broccoli till. Mums mums =)

Dag 71 - Upptrappningsvecka 1

Idag är det den första officiella upptrappningsdagen. Jag tjuvstartade som sagt igår för att jag behövde ta medicin för både hals och hosta så jag blir av med skiten någon gång. Är annars pigg igen nu efter en vecka med infektion i kroppen så tänker gå och träna idag innan jag börjar klättra på väggarna hahaha. Asså det är underbart att komma iväg. Få köra gym idag eftersom jag ska hjälpa bror med 2 uppsatser som han har skitit i till kemin. Jag är ju som sagt hjärnan i familjen och tydligen den både min bror och syster lyssnar på när de annars gapa på mamma och inte lyssnar. Så jag får göra det som går. På så sätt är det iallafall kul att vara storasyster ;)

Annars kan jag ju meddela att jag gått ner ytterligare 0,6 kilo under natten hur det nu kommer sig. Officiella vägningen är ju på måndag morgon så det ska tas med i beräkningen. Alltså är det nu totalt 17,2 kilo. Kan som sagt gå upp ca 2 kilo under upptrappningen så vi får se hur det går. Kommer fortsätta väga mig varje måndag framöver för att se utvecklingen. Ska även ta alla mått idag som jag tog allra första dagen för att kunna jämföra tills när upptrappningen är över. =)

Första måltiden...

... på 70 dagar. Sitter och äter en fläskkotlett som jag stekt. Gisses vad gott det är med lite tuggmotstånd och kryddor. Det är en hel upplevelse detta haha. Nästan så man kan kalla det matorgasm för man nästan glömt hur riktig mat smakar. Sitter tom och gnager på benet och det gör jag ALDRIG. Så en kotlettbit på ca 100 g, imorgon blir det lite sallad med =)


Dag 70 - Upptrappningen börjar

Idag börjar jag med upptrappning. Behöver äta medicin för att bli av med min jobbiga hosta så det är lika bra. En dag gör inte så mycket skillnad speciellt inte när jag inte verkar ha gått ner så mycket denna veckan iallafall när jag inte kunnat anstränga mig någonting. Det har knappt kunnat bli promenader pga att jag inte orkat. Så jag väljer och köra en dags längre upptrappning istället.

Just nu är det iallafall 16 kilo ner. Jag är lite missnöjd över att jag inte nått mitt mål men det ska väl inte vara för enkelt här i livet. Kommer att fortsätta hålla koll på vad jag stoppar i mig och det är möjligt att jag kanske kör en 2-3 veckors kur i januari/februari istället för att komma ner det sista. Tills dess kommer jag iallafall fortsätta träna som vanligt och så. Tror även att jag måste ge kroppen en chans att anpassa sig till sig själv. Jag vet att jag har en del hud på typ mage och lår som inte hängt med när jag rasat i vikt. Det väger en del också.

Dag 69

Det närmar sig. Snart upptrappning. Jag funderar på att börja redan imorgon, det pga att jag är förkyld och skulle behöva äta medicin för halsen. Har en ryslig hosta på nätterna numera och det är lite jobbigt. När jag vaknar dvs annars har jag inga problem om jag sover. På dagarna är det inte lika jobbigt men ändå påtagligt att jag har en infektion i kroppen. Får se hur jag gör. En dag hit eller dig gör inte så mycket skillnad faktiskt.

Dagens fynd

Var på Cubus med mamma. De hade nyöppning på Gränby C igår och det var 30% på alla kläder samt vissa saker hade de bara jäkla bra pris på. Börjar ju bli dags att köpa på sig nya kläder nu =). Hittade jättefina koftor som kostade 49 kr istället för 299 kr. Hur bra som helst. Älskar att fynda! Det bästa med det hela var också att jag kunde köpa storlek S. När har det hänt? Någonsin?! Köpte 2 stycken, en ljusgrå och en svart samt att jag kommer att få en vit av mamma i julklapp =)


Dag 68

Fick email från blodcentralen idag. Jag får komma dit på onsdag. Men det är bara att glömma just nu. För det första tror jag inte att det är bra för mig själv att gå dit i samma veva som jag kör dieten, behöver inte fresta på i onödan liksom. Sen får jag inte gå just nu iallafall då jag har en halsinfektion. Den sitter i luftvägarna vad jag vet. Därav låter jag som en pubertal knarkare just nu. Men det är alltid roligt ;). Så sitter jag och hostar upp massa slem på det. Nej blir inge lämna blod för min del nästa vecka. Jag väntar nog tills dieten är avklarad och jag fått någon vecka med riktig mat på nacken. Planerar att gå på måndagen i julveckan. Tror det blir perfekt!

Är ni blodgivare förresten? Om inte tycker jag att ni ska bli det! Bara 3 % av Sveriges befolkning lämnar blog och eftersom det är en färskvara behöver det hela tiden fyllas på. Vem vet någon dag kanske det är du eller jag som behöver blod. Kika in på www.geblod.nu och läs =)

Cambride lättdryck

Jag har faktiskt gett Cambridge lättdryck en andra chans för att jag blev så jäkla trött på vatten förra veckan. Om jag inte skrivit det innan, skriver jag det igen i vilket fall som helst. De finns i tre smaker; citron, äpple och persika. Först testade jag citron och kunde nog ha spätt ut det lite mer, 2,5 liter vatten till påsen verkar vara mer min grej annars blir det för sött/starkt. Så testade jag äpple och nu med mina nya mått blev den jättegod. Blandade precis iordning persika. Guuud så gott!! Jag är helt lyrisk!

Mormor testade både citron och äpple, hon tyckte de var jättegoda då hon liksom jag tycker vanlig saft är lite väl sött faktiskt. Så nu ska jag köpa några påsar till henne hos min rådgivare imorgon. Hon ska få smaka persika imorgon. Det var nog helt klart min favosmak!

Det har inte varit några problem alls att dricka även om man såklart inte ska överkonsumera. Tror nästan att det har hjälpt till och effektivisera förbränningen då jag mest drack förra veckan och sedan i början var det min bästa vecka hittills, "tappa vikt mässigt" iallfall. Så jag ska nog köpa på mig några påsar också till framtiden om man är sugen på något är det perfekt.

Vill träna!

Jag håller på å klättra på väggarna. Jag vill dra iväg på ett styrkebas-pass på friskis halv 6. Har känt mig piggare idag ju mer dagen har gått även om halsen fortfarande muckar dvs kliar och irriterar men det gör inte direkt ont. Det förnuftiga är ju att skita i det å bli frisk istället men man kan ju också gå och bli sjuk på riktigt (?). Jag vet, jag borde stanna hemma, men det är ju så tråkigt! Jäkla tråkigt om jag får säga det själv. Kanske får se mig besegrad... eller? ;)

Skämt å sido så kommer jag nog inte gå på passet. Det är inte så skönt ute heller att man längtar efter att gå ta sig ut. Så får nog inse att jag inte är i tillstånd att träna och får se fram emot samma pass nästa vecka istället!


Dag 67

Halva sista veckan avklaras just nu. Bara den andra halvan kvar och det känns som om den kommer gå ganska snabbt. Å andra sidan kan den bli riktigt förjävlig. Har precis så lägligt åkt på årets förkylning. Jag blir sjukt typ en gång per år och det kommer alltid på hösten. Har ju sovit som en gris i flera nätter, sen började halsonten komma och inatt var det inte roligt. Kan ju hoppas på att det inte blir värre än så med feber och grejer men har dragit med huvudvärk i några dagar. För mig går halsont och feber lite hand i hand om jag ska se tillbaka.

Jobbiga är att pga dieten får jag inte äta någon form av medicin. Inget för halsen och inget för eventuell hosta. Det är nog det värsta så kan inte lindra skiten! Får ta ipren i nödfall men försöker hålla mig ifrån det om jag kan! Jag kämpar vidare!

Upptrappning

Tänkte när vi ändå är mitt i sista "renkur-veckan" att diskutera upptrappning. För den som inte förstår det uttrycket så innebär det iallafall att man trappar upp måltiden/måltiderna vanlig mat och tar bort cambridgemåltider. Detta pga att man inte kan gå av en ren kur och börja äta vanlig mat bara sådär. För vad händer då? Jo kroppen har ju nästan levt på svält i så många veckor, den har visserligen fått i sig ialla vitaminer och så men människorkroppen ska ju ha i sig 2000 kalorier per dag för en kvinna och 2500 för en man. När jag då går runt med mindre än 500 kalorier per dag säger det sig själv. Jag kan alltså inte bara sätta mig dag 1 efter ren kur och tro att jag ska hålla vikten. Nej nej så fungerar det inte. Detta är en process i processen om man kan säga det så. Det finns tre faser, tappa vikten, stabilisera och hålla vikten.

Min upptrappningsschema kommer att bestå av 3 veckor. De ser ut såhär:

Vecka 1:
Måndag - 3 cambridgemåltider + 1 måltid med 100 g kött
Tisdag - 3 cambridgemåltider + 1 måltid med 100 g kött och lite grönsaker
Onsdag - 3 cambridgemåltider + 1 måltid med 100 g kött och lite mera grönsaker
Torsdag, Fredag och Lördag - Samma som ovan men mängden grönsaker ökar
Söndag - Samma som de andra dagarna men lite kolhydrater kan nu läggas till om man vill

Vecka 2:
Måndag - 2 cambridgemåltider + ett litet mål vanlig mat
Tisdag - 2 cambridgemåltider + ett lite större mål vanlig mat
Onsdag - samma som tisdagen
Torsdag - 2 cambridgemåltider och en normalstort mål mat
Fredag, lördag och söndag - samma som torsdag

Vecka 3:
Måndag till Söndag - 1 cambridgemål + 2 vanliga måltider

Vecka: 4
Tillbaka till normala kostvanor.

Både vecka 2 och 3 gäller det verkligen att tänka på storleken och balansen på de vanliga måltiderna som ska ätas samt att fortsatt träning är viktig. Dessutom går man fortfarande ner i vikt under vecka 1 och 2 men inte lika mycket samt att man går upp ca 2 kilo när man börjar äta riktigt mat igen för att glycerindepåer i levern fylls upp igen samma som de tömdes direkt vecka 1 på dieten.

De följande veckorna från vecka 4 gäller det att inte falla tillbaka i de vanor man hade innan. Alltså tänka på vad man får i sig och träna regelbundet för att hålla den vikt man jobbat till sig under så många veckor.

Dag 66

Dagarna går och går. Roade mig som sagt med att putsa fönster igår. Det blev gårdagens träningspass. Det är jobbigare än man tror faktiskt. Eller så är det bara jag för tillfället. Framförallt är det ju sjukt tråkigt!

Upptrappningen kommer närmare varje dag. Nu är det mitt i veckan, typ. Mitt i arbetsveckan iallafall. Helgerna säger bara wrooom så är de passerade ändå. Säger ju att det är måndag, fredag, måndag och fredag hela tiden. Ska iväg och shoppa lite med mormor nu, eller hon ska shoppa, jag hänger mest med för att slippa sitta hemma. Ska väl till Gränby senare och kolla om jag hittar klänningen jag vill ha på pappa Thomas bröllop i Januari. Pew sånt ska planeras med, sjutton också! ;)

Men denna vecka har strikt shoppingförbud med tanke på att det blev lite smått och gott förra!

Återkommer senare med planeringen för upptrappningen =)

Senap



Länk: http://imageshack.us/f/705/senap.jpg/

Dag 65

Sorry har inte kunnat blogga tidigare. Jag har haft fullt upp med att putsa fönster här hemma. Det var som ett fulltidsprojekt i sig. Att det ska ta sådan tid. Nu har jag visserligen gigantiska fönster i min lägenhet också. Den är inte direkt utrustade med små fönster. Eller ja stora och höga samt små, smala i ett. Så det är till att krångla. Nu är jag trött faktiskt. Men det har varit skönt att få det gjort och nu kan jag prova julgardiner i skönan ro haha.

Annars rullar det på. Nedräkning såklart. Tror jag ska berätta mer om upptrappningen imorgon då jag inte har så mycket för mig. Eller kanske ska till mamma och rota lite i källaren men lär ju inte ta hela dagen och hon har ju en dator också ;)

Dag 64 - sista veckan

Tjohej då går vi in i sista veckan innan upptrappningen. Det känns lite bättre nu även om (ja jag vet att jag tjatar) jag inte nått dit jag velat. Kommer att fela med ca 5 kilo och det kan jag väl leva med. Det är även en möjlighet att det är den "överflödiga" huden som väger lite också. Den måste ju få anpassa sig lite så kanske det försvinner med. Kommer iaf kämpa för att gå ner det sista med träning och andra vanor.

Eftersom det är måndag så är det såklart avstämning med viktminskningen denna vecka. Och jag kan stolt säga att det är exakt 2 kilo ner =). Känns mycket bra! Kommer tappa lite under upptrappningen också så blir nog bra i slutändan. Jag måste vara nöjd!

Därför är ost perfekt kvinnomat




Länkar:
http://imageshack.us/f/9/ost1o.jpg/
http://imageshack.us/f/72/ost2.jpg/

Dag 63

Var ute och plockade svamp i stort sätt hela dagen igår. Kan säga att jag har jävla träningsvärk idag. Kan bero på att jag fick bära på mormors tunga ryggsäck med vår matsäck i. Det var iallafall 2 termosar, 2 vattenflaskor, lite mackor (mormors) samt underlag och lite annat. Sen vägde ju påsen med svamp mer och mer ju mer svamp jag plockade. Men det var supermysigt. Hoppas det blir av igen om det inte blir alltför kallt. Så nu har jag iallafall massor av svamp i frysen till senare =)

Skönt är det även att vecka 9 avslutas idag!



Dag 62

Jäklar var jag har fullt upp hela tiden. Borta i stort sätt hela gårdagen. Idag blir inte mycket bättre. Ska mer mormor ut i skogen och plocka svamp så vi lär ju vara ute några timmar. Gäller alltså att stoppa på sig så mycket kläder som möjligt då jag förlorat stora delar av mitt underhudsfett så har ju inte mkt till isolering längre haha. Herregud hur ska jag klara vintern?! Jaja täckbyxor är svaret! Lösningen på alla problem ;)

Men det ska bli mycket trevligt iallafall. Bloggar senare så får vi se hur mycket svamp vi får ihop.

Måbra testar: Glass



Länk: http://imageshack.us/f/401/glasshp.jpg/

Dag 61

Näst sista veckan på ren kur går emot sitt slut. det går sjukt fort om ni frågar mig. Eller ja jag står ju ut iallafall så är väl inte helt åt helvete. Har haft några bra dagar nu då jag inte varit alls lika anti men jag längtar nog ändå till riktig mat.

Tänkte iallafall lägga upp en bild på läget just nu =) fick nästan en chock.

Styrkebas är grejen

Var på ett styrkepass idag (vilket jag troligtvis får sota för imorgon) och det var det roligaste pass jag varit på på länge. Tror inte jag varit på ett roligt träningspass med både bra och peppande musik samt roliga och varierande övningar. Detta pass fokuserad även lite mer på styrka. Så träningsvärk imorgon lär vara ett faktum.

Men det var sååå kul!!! Kommer fortsätta gå på det terminen ut tror jag även om jag kommer till upptrappning osv osv. Ja ett baspass kanske är lite när man äter vanlig mat men kommer ju äta mindre till att börja med och ja jag anser att man kan jobba mer på grunden gällande styrka men även kondition och uthållighet faktiskt. Dock börjar jag känna mig mer och mer vältränad haha. På flera sätt och vis faktiskt och det är skönt.

Dag 60

Det är återigen torsdag. Känns som om jag längtar så mycket till upptrappningen att jag nu skiter i vad jag går ner dessa två sista veckor. BAAAHHH Skojja bara!!!

Det hjälper tydligen ibland att bli irriterad så man får hjälp på traven, eller? I vilket fall som helst så har jag sedan i måndags gått ner 1,3 kilo. Veckan är alltså inte ens slut än och jag har redan gått ner så mycket. Haha asså vad hände där? Trodde det var svampveckan som gjorde att jag stod still i början av veckan men inte. Jag hade ju typ gått upp i tisdags huh? Skitskumt men jag klagar inte. Hade jag tryckt i mig för mycket vatten när jag tränade både söndag och måndag kanske?

Har sovit skitbra inatt också så känns mycket bra just nu. Ska väl iväg och shoppa lite med mormor snart. Mixmix och kolla prylar sen ska jag leta efter ett par gummistövlar så jag slipper bli blöt om fötterna på lördag då jag och mormor ska ut i skogen och plocka svamp.

Dag 59

Full rulle. Har varit uppe sen halv 6 imorse. Det gick ändå bra att inte äta förrän vid 10 som vanligt. Drack en massa vatten så det gick bra. Ikväll blir det träning av något slag. Vet inte än.

Mitt nya fritidsintresse

Den senaste tiden har jag börjat samla på mig massor av recept på alla möjliga ställen. Ibland skriver jag ut, samlar även på tips från affärerna och så skriver jag av böcker som jag lånat. Just nu har jag lånat Monikas Jul av mormor. Samma Monika som jag skrev om i ett tidigare inlägg. Som man kan se är jag just nu på godissidan hehe. Men brukar göra lite olika godis och ge bort till jul. Dessutom är det både fars dag och så fyller mamma år på söndag. Kanske kan hitta något inspiration när jag inte har råd att köpa något just nu.

Tanken är iallafall att alla recept ska sparas i en pärm som jag tänker ha i köket.

Dag 58

Mår lite bättre idag. Jag är fortfarande lite bitter men det är något jag får leva med antar jag ;) Kan ju iallfall se det från den positiva sidan att varesig jag kommer vara så smal som jag vill vara så kommer jag vara vältränad iallafall. Jag är på god väg och jag märker skillnad varje pass. Konditionen blir bättre, uthålligheten samt styrkan. Sen är vissa dagar mer jobbiga än andra ändå. Så är det för elitidrottare också men då får de göra någon annan träning istället som känns roligare. Ibland är man inte på humör och då är det svårt att få igång kroppen.

Passet på friskis igår typ dödade mig som alltid. Dock kan jag med glädje säga att jag har minimal träningsvärk idag. Bra eller dåligt? Hmm ja man vill väl känna lite för att det känns som om träningen tagit men inte så att man inte kan röra sig. Känns iallafall som om jag fick en riktig genomkörare igår. Så nu blir det till att vila tills på onsdag, om jag orkar träna på eftermiddagen efter att ha gått upp halv 6 på morgonen det vill säga.

Rekommendation

När jag var hos mormor här om dagen hade hon köpt en ny kokbok på nå matlagningsgrej med personen som skrivit den. Hon sa att hon var jättebra. Och köpte därför en av hennes bäcker. Hennes namn är Monika Ahlberg. Några kanske har hört talas om henne andra inte. Jag kollade i boken och den var helt fantastisk. Det bästa med hennes recept är att de är lätta att tillaga. Det är inte miljoner steg att följa.

Titta in på hennes hemsida om ni är intresserade. Där har hon även en blogg och lite annat.
Adressen är: http://monikaahlberg.com/site/index.php

Mormor köpte denna bok. Helt underbar om ni frågar mig. Har lånat hem den så jag kan skriva av flera recept då jag inte kan köpa den själv just nu.

Dag 57 - vecka 9

AAAH äntligen vecka 9!!! Ni ska bara veta hur jäkla trött jag är på denna diet just nu. Jag kan nästan kräkas på den, så tråkigt är det. Jag vill vara med när alla andra gottar sig. Folk försöker ju bjuda mig på mat hela tiden och sen "justja du äter inte än". Jah ÄR jäkla sugen på riktig mat nu. Men å andra sidan är jag inte en "quitter" när jag tagit mig an någonting och satt upp ett mål. Envisheten kommer nog alltid segra hos mig om jag en gång bestämt mig och tänker fullfölja något. Det är ingen skillnad denna gång även om jag börjar bli jäkla less på det hela. Det är bara att bita ihop så kommer jag att få min belöning. Den kommer ju såsmåningom. Jag har hela resterade livet på mig att äta rätt, träna regelbundet och tappa de resterade kilona jag vill gå ner eller köra en sväng på 3 veckor med dieten i vår eller innan sommaren eller nått för att vara redo till beach 2012 hahaha.

Jag har ju märkt att vissa kan äta vad som helst utan att det syns för fem öre. Andra kan kolla på godsaker och ändå typ gå upp i vikt. Vissa kan lätt gå upp men de går också ner igen bara de skärper sig med maten och rör på sig lite mera. Och så finns det sånna som jag, som står still eller går upp lite i taget, stannar, går upp lite till osv. Men att dra ner på onyttigt och träna mer verkar inte göra så stor skillnad så man måste ta till extrema metoder tex Cambridge viktprogram och det är ändå inte tillräckligt för i normala fall borde man ändå gå ner mer än typ 1 kilo i veckan när man bara får i sig 460 kalorier och tränar 3-4 gånger i veckan iallafall. JÄKLA KROPP JAG FÅTT ALLTSÅ!

Om ni inte räknat ut det så har jag trots alla mina försöka att träna lite mer, mer intensivt eller vad det handlar om bara gått ner lite över 1 kilo denna vecka. Det suger jävligt hårt om jag ska vara ärlig. Jag är fånge i min egen jävla kropp alltså. Jag får helt enkelt acceptera läget. Kommer iaf aldrig bli modellsmal då jag har benstomme och annat ivägen.

Sådär, det är min terapi för mig själv eller nått. Jag blir så irriterad på mig själv eller ja min kropp ibland. Varför fick jag inte andra gener blabla. Typ mina kusiners och andra släktingars ämnesomsättning. De verkar kunna äta vad sjutton som helst men de är ändå som flaggstångar eller sugrör, smala och långa som tusan. Nej jag fick andra gener och får brottas med mig själv hela tiden även om jag FAKTISKT inte ens regelbundet är onyttig eller onykter och dricker massa alkohol. Livet är orättvist, så är det bara! Framförallt suger det att slank och smal målas upp som det ideal alla bör följa. Är man inte det så är man inte som alla andra. Det till trots att det troligtvis snart kommer finnas fler "feta" än "smala". Ironiskt nog så är det faktiskt så att mitt emellan börjar försvinna. Det är antingen eller. Bra för mig iofs som just hamnat mitt emellan, då det ofta finns lite mer kläder att välja på å att det oftast finns min storlek numera vilket det inte gjorde när jag var större.

Jaja nog terapiat nu. Måste fixa till mig och dra till stan. Naglarna ska fixas, lite shopping och så träning senare!

Ps jag vet att jag borde älska mig själv för den jag är, hur ska jag annars kunna låta andra göra det?

Släktingar och förändring

Träffade på min farfar och hans sambo idag som jag inte träffat sedan de bjöd på kryssning i augusti. Deras spontana reaktioner var "oj vad du har blivit smal" och så farfars klassiker: "du har fått så mycket midja att jag knappt kände igen dig! hahaha Men det var roliga reaktioner iallafall.

Dock känner INTE JAG mig nöjd. Jag hade såklart hoppats på det mål som jag satte upp när jag började men det är ju kört för länge sedan. Kommer jag ner till normal BMI är ju läkere och annat nöjda iallafall även om jag är skeptisk mot just BMI då det bara mäter relationen mellan längd och vikt. Säger egentligen ingenting om varken kroppstyp eller hur mycket som är fett på kroppen. Få se när de skrotar det som bedömningsmetod eller om jag måste uppfinna något först =P

Dag 56

Tjohej då går vecka 8 mot sitt slut och imorgon börjar vi vecka 9. Hoppas dessa två veckor bara kan rusa förbi utan att jag måste tänka eller bry mig om någonting haha. Å så kan första upptrappningsveckan gå snabbt med. Kommer återkomma senare med schema över hur upptrappningen fungerar. Min gamla rådgivare körde på ett sätt och det verkar som den nya kör ett annat sätt som jag är lite skeptisk emot om jag ska vara ärlig. Känns som om det programmet är lite väl snabbt upp till vanlig mat. Aja ska rådgöra med henne också såklart. Det ska i slutändan passa mig också.

Ska snart iväg till gymmet. Gjorde aldrig det igår av familjeskäl. Jag åkte till mormor istället och så till minneslunden. Så blir träning idag istället. Egentligen är jag inte så peppad men så kan det vara ibland när man sitter hemma men när man väl är där sen så kör man bara!

Varit på minneslunden

Kom nyss hem från minneslunden efter att ha tänt lite ljus för de nära och kära som gått bort. Det finns ju några saknade på listan om man säger så.


Dag 55

God middag (?). Hoppas alla hade en bra fredagskväll igår. Min vart både fartfylld och lugn. Går det? hahaha Det märks att jag börjar bli trött på dieten dessutom. Igår var jag sugen på diverse olika saker, hade världens behov av att tugga på någonting. Men fick nöja mig med gurka faktiskt. Det är mentalt tufft just nu men jag överlever. Som sagt snart bara 2 veckor kvar tills jag får börja äta riktig mat. Som jag längtar. Försöker iallafall ta en dag i taget just nu.

Nu ska jag göra mig iordning för en sväng till gymmet. Kanske kör en sväng imorgon också bara för att? Borde inte det med tanke på att jag ska på pass på måndag som vanligt så får nog vila imorgon eller ta en promenad bara. Måste även leta reda på mina cykellysen. Förstår inte att de bara kan försvinna!

Stel i kroppen

Spelar ingen roll tydligen att jag stretchar efter träningen eller att jag försöker ta det lugnt dagarna mellan passen så att kroppen får återhämta sig. Jag blir stel. Nu beror det nog visserligen mest pga att jag hela tiden vaknar med sendrag i vaden. Det tar sedan några dagar innan den är helt okej igen varesig jag tränar eller inte. Den känns bättre när jag tränat men inte dagen efter. Jag får antagligen i mig för lite magnesium mot vad min kropp vill ha och därav sendraget. Får det ALDRIG annars. Så bara att stå ut lite till så kan jag knapra magnesium i massor sen ;) Just idag känner jag mig dock stel som en pinne! Kanske en vandrande pinne eftersom jag faktiskt rör på mig?


Dag 54

Nu är det fredag. Denna vecka passerade väl lika snabbt som de andra. Nu är det snart bara 2 veckor kvar tjohej!! Nu längtar jag, börjar verkligen tröttna. Gröten fungerar väl fortfarande även om det börjar kännas lite enformigt. Shaken som jag dricker får jag numera kämpa med. Det är inte så roligt om jag ska vara ärlig.

Men på ett annat sätt känns det jävla bra. Dock tappar jag fortfarande inte så mycket som jag hade hoppats men antar att dessa sista kilon är extra sega också. Kanske skulle dra och träna lite idag också? Nja tror inte min rumpa klarar det hahaha.

Dag 53

Ännu en dag avklarad. Kan säga att det mest går på vilja och envishet just nu annars skulle jag avsluta detta imorgon! Men nu är det 2 veckor och 3 dagar kvar, hejja. Hjälpte kanske inte heller att jag hittade en hemsida igår som jag inte är helt säker på om jag ska kalla himmel eller helvetet. Den är livsfarlig! Kolla på egen risk ;)

http://gotterian.se/webshop/

Ett erkännande

Måste erkänna en sak. Något som egentligen inte är så konstigt efter 7,5 vecka. Jag börjar bli mycket trött på dietandet just nu. Sitter och kollar på recept till massa gott som jag ska testa när jag börjar äta. Dessutom är jag sugen på massor av saker som jag verkligen saknar. Det börjar kännas som om räkor inte är tillräckligt för att tillfredsställa mina smaklökar. Meeen snart, får jag börja. Det är nu endast 2,5 kvar till upptrappning!


Hemmagjord Snickers

Jag vet, shame on me. Jag borde kanske inte ge ut ett sånt här recept i den här bloggen men jag bara måste när jag hittade det i min andra blogg. Jag gjorde två omgångar förra hösten och så till julen. Det blev en riktig succé både i korridoren, bland kompisar och så gjorde jag och hade med mig på julafton samt gav pappa i fin burk i julklapp. Så nu ger jag den vidare till er så får ni använda den eller hålla er ifrån den ;)

Ingredienser:
10 dl K-special
1 dl kokosflingor
1 tsk vaniljsocker
1 burk jordnötssmör (helst med bitar i)
2 dl sirap
1 dl strösocker
1-1 ½ kaka blockchoklad

Så här gör du:
Jordnötssmör, sirap och strösocker smälts tillsammans i en kastrull. Flingorna (grovt krossade), kokosflingor och vaniljsocker blandas och häls sedan ned i smeten. Slå allt i en liten, smord långpanna och platta ut. Ställ att stelna. Smält blockchoklad och häll över kakan. Ställ att stelna igen, skär i bitar. Njuuuuut!

OBS! Jag använde inte kokosflingor då jag inte tyckte de hörde hemma i snickers =)

Dag 52

Denna dag lär ju inte gå långsammare än någon annan. Det är redan onsdag, vilket innebär lill-lördag. För min del blir det då lite räkor ikväll. Veckans höjdpunkt. Haha skämtar bara. Men lite räkor en onsdag och en lördag är väl inte helt fel?

Känner mig på bra humör trots skitvädret idag. Träningsvärk i häcken fortfarande men vad gör man? Jäkla bra pass verkar det vara på måndagar även om det är enformigt och lite tråkig musik. Man kämpar sig igenom det. Nu ska jag fixa till mig lite. Ska träffa en kompis kl 13 och söka jobb och snacka massa skit ;)

Köttfärsgratäng med zucchini

Ett annat gott recept som jag lagt upp i min personliga blogg en gång i tiden. Men mycket gott och ännu ett alternativ om man vill undvika kolhydrater till middagen.

http://racinghibiscus.blogg.se/2010/november/kottfarsgratang-med-zucchini.html


Dag 51

Satan vilken träningsvärk jag har i rumpa och lår idag. Även lite i överkroppen men gårdagens pass var väldigt fokuserat på ben. Det var ändrat lite från förra gången. Inte för att det spelar någon roll då det är lår och rumpa jag vill träna faktiskt. Vill bli av med mitt stora arsle ;) Skämt å sido men jag har en bred bakdel och det är den som får mig att känns mig större än vad jag är. Överdelen är egentligen inget problem längre. Kände mig väldigt smal när jag stod framför spegeln idag faktiskt.

Idag är i vilket fall som helst en latar dag. Orkar inte göra ett dugg om jag ska vara ärlig. Slösurfar och lyssnar på musik. Ska väl diska lite om en stund. Tror jag lägger in ett recept senare också!